Να γιατί δεν πρέπει να πιέζεσαι να πίνεις πάρα πολύ νερό

Main Image

Οι έρευνες προειδοποιούν: μην πίνεις περισσότερο νερό απ' όσο πρέπει.

Όταν χτίζεις τη ζωή σου πάνω στο "πρέπει να καταφέρω να πιω αυτά τα ρημάδια τα 8 ποτήρια νερό", η επιστήμη φροντίζει να κάνει έρευνες για να σου αποδείξει ότι τόσο καιρό βασίζεις τον βίο σου σε λάθος κανόνες.

Κάπως έτσι, η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences in the United States of America, υποστηρίζει πως υπάρχει κάτι που λέγεται "υπερβολική κατανάλωση υγρών". Για την ακρίβεια, οι ερευνητές σημειώνουν πως όταν κάποιος δυσκολεύεται να καταπιεί, τότε σημαίνει πως ο οργανισμός του αντιδρά προστατευτικά, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική κατανάλωση υγρών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπονατριαιμία.

ADVERTISING

Όταν το σώμα είναι γεμάτο με νερό, μπορεί τα επίπεδα νατρίου να μειωθούν αφύσικα και να προκληθεί η υπονατριαιμία, η οποία εκδηλώνεται με λήθαργο ή ναυτία. Παράλληλα, και το να μην πίνεις αρκετό νερό, είναι εξίσου επιβλαβές, αφού έχει συνδεθεί με δυσκοιλιότητα, πονοκεφάλους, μειωμένη ενέργεια, αλλά και παχυσαρκία.

Η ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε σύμφωνα με το αμερικάνικο Ινστιτούτο Ιατρικής, είναι τα 3,5 λίτρα για τους άντρες και τα 2,5 λίτρα για τις γυναίκες. Σε αυτή την ποσότητα περιλαμβάνονται και τα υγρά που λαμβάνεις από τους χυμούς, τον καφέ, το τσάι, αλλά και τις τροφές. Εναλλακτικά, μπορείς να υπολογίσεις με μαθηματικές πράξεις πόσο ακριβώς νερό χρειάζεται ο οργανισμός σου, ακολουθώντας τον τρόπο που μας έδειξε η Mayo Clinic στη Μινεσότα.

ADVERTISING

Άσπρο πάτο!

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.