ALICIA VIKANDER

Πώς η Alicia Vikander απέκτησε τη γράμμωση της Lara Croft μέσα σε 3 μήνες

Jordan Strauss/Invision/AP

Η γυμναστική δεν είναι μόνο το μέσο για να χάσεις το βάρος που δε θέλεις άλλο να υπάρχει πάνω σου, αλλά βασικά και πάνω απ' όλα η βασική μέθοδος να αυξήσεις τη μυική μάζα του σώματός σου και, εν τέλει, να δεις τους μυς σου να σχηματίζονται πάνω στο κορμί σου.

Προφανώς, για να φτάσεις στην τελική πίστα που λέγεται «γράμμωση» δεν αρκούν 2-3 φορές zumba την εβδομάδα, αλλά προπονήσεις από τις οποίες θα χάσεις αρκετά κιλά ιδρώτα, όπως επίσης και σωστή διατροφή.

Ίσως να έχεις ακούσει ότι η Alicia Vikander υποδύεται την Lara Croft στο remake της ταινίας Tomb Raider. Είτε έχεις δει τις προηγούμενες ταινίες με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie, είτε -τώρα θα σε πάμε πολύ πίσω- έχεις παίξει το video game, αποκλείεται να μην έχεις παρατηρήσει ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα με σώμα που σκοτώνει (διπλής ανάγνωσης).

 

Ένα τέτοιο σώμα έπρεπε να αποκτήσει και η βραβευμένη με Όσκαρ 29χρονη ηθοποιός και τα κατάφερε, παίρνοντας 5 κιλά μυικής μάζας μέσα σε 3 μήνες με τη βοήθεια του προπονητή Magnus Lygdback. Πρόκειται για έναν personal trainer πολλών διάσημων ονομάτων (ανάμεσα στα οποία η Britney Spears και η Gal Gadot) o οποίος έχει αναπτύξει τη «Μέθοδο Magnus», μια μορφή διαλειμματικής άσκησης που συνδυάζει πολλά είδη ασκήσεων.

No caption needed. #MotivationMonday #TombRaider

A post shared by Tomb Raider (@tombraidermovie) on

 

Το πρόγραμμα της Alicia Vikander περιλάμβανε καθημερινή προπόνηση για μια ώρα (έξι- επτά φορές την εβδομάδα) και περιείχε ασκήσεις αντοχής και ενδυνάμωσης τόσο με το σωματικό της βάρος όσο και με έξτρα βάρη. Σε αυτό το βιντεάκι δείχνει τρεις από αυτές.

 

Τέλος, να σου πούμε πως αν τελικός στόχος των τακτικών επισκέψεων σου στο γυμναστήριο είναι η γράμμωση, τότε μάλλον χρειάζεται να γίνεις πολύ πιο αυστηρή με τη διατροφή σου.

Σύμφωνα με άρθρο του Women’s Health, η Αlicia Vikander ακολούθησε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες (η ποσότητα υδατανθράκων που κατανάλωνε δεν ξεπερνούσε τα 25 γρ.).

Η θεωρία πίσω από αυτό το είδος διατροφής είναι ότι σε συνδυασμό με την άσκηση, το σώμα εκπαιδεύεται να καίει λίπος αντί για υδατάνθρακες (οι οποίοι αποτελούν πηγή ενέργειας για τον οργανισμό). Πάνω σε αυτή τη διαδικασία βασίζεται και η κετογενική δίαιτα.

Σε αυτό το πλαίσιο και για το χρονικό διάστημα τριών μηνών κατανάλωνε επίσης γεύματα με ψάρια ή  θαλασσινά (ως πηγές πρωτεΐνης) και λίγα λαχανικά (λίγα επειδή και αυτά περιέχουν υδατάνθρακες). Αβοκάντο και λάδι καρύδας ήταν οι βασικές πηγές λιπαρών ενώ αποχωρίστηκε για λίγο σιτηρά, όσπρια, φρούτα και γαλακτοκομικά.

 

Kεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP