ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΛΟΥΤΟΥΣ

Έχεις 6 λεπτά; Τόσο θα χρειαστείς για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα με αυτό το πρόγραμμα

Shutterstock

Σε έναν ιδανικό κόσμο, το απόγευμα μετά τη δουλειά θα διαρκούσε μια ολόκληρη ημέρα και όλοι θα είχαμε χρόνο και καμία δικαιολογία για να χάσουμε το μάθημα της γυμναστικής. Στον πραγματικό κόσμο, ελάχιστοι έχουν ένα ολόκληρο απόγευμα με ελεύθερο χρόνο διαθέσιμο για κάθε είδους δραστηριότητα. Οι υπόλοιποι, που αποτελούν και την πλειονότητα, προσπαθούν να τα στριμώξουν χωρέσουν όλα μέσα στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι το βράδυ. 

Δεν ξέρω αν αυτό που μόλις περιέγραψα ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί η διαλειμματική άσκηση (HIIT), αλλά αν είσαι φαν της fitness στήλης του Ladylike, υποθέτω ότι έχεις καταλάβει ότι, πολύ την έχω αγαπήσει.

Όπως έχουμε ξαναπεί, πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαλειμματικής άσκησης η οποία, στην ουσία, συμπτύσσει ένα σχεδόν ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα ενδυνάμωσης και καύσεων που θα είχες με ένα κυκλικό πρόγραμμα ασκήσεων που θα γινόταν χωρίς πίεση χρόνου. Το τίμημα; Θα κουραστείς πολύ. Πίστεψε με όμως, αξίζει. 

Σου βρήκαμε λοιπόν ένα πρόγραμμα που κάνει ο,τι διάβασες. Δεν απαιτεί εξοπλισμό παρά μόνο έξι λεπτά από το χρόνο σου μέσα στα οποία θα γυμνάσεις κοιλιά, πόδια, γλουτούς, χέρια.

Περιλαμβάνει έξι διαφορετικές ασκήσεις κάθε μία από τις οποίες εκτελείς για μόλις 30 δευτερόλεπτα, χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα. Θέλεις την αλήθεια; Θα πιεστείς. Και ναι, θα λαχανιάσεις κιόλας. Ταυτόχρονα όμως θα ιδρώσεις όσο δεν έχεις ξαναιδρώσει, θα κάψεις όσο δεν έχεις ξανακάψει, θα γυμναστείς όσο δεν έχεις ξαναγυμναστεί. Και όλα αυτά μέσα σε έξι λεπτά.