15 επαναλήψεις αρκούν για να δεις αποτελέσματα από αυτή την άσκηση

Main Image

Η άσκηση που γυμνάζει 3 περιοχές του σώματος ταυτόχρονα

Το όνομά της είναι bird-dog, αλλά μου φαίνεται έως και απίθανο να την ξέρεις με αυτό. Ωστόσο αν ιδρώνεις τακτικά στο γυμναστήριο ή στο σπίτι, πιθανώς να την έχεις εκτελέσει ουκ ολίγες φορές. Είναι άσκηση-δυναμίτης αφού με μερικές μόνο επαναλήψεις, γυμνάζεις αποτελεσματικά κορμό (άρα κοιλιακούς, πλάτη, μέση), οπίσθια και χέρια.

Είναι αυτή η άσκηση.

ADVERTISING

n

Σαν Σούπερμαν εν ώρα πτήσης.

Όπως βλέπεις, για να την εκτελέσεις σωστά, στέκεσαι στα τέσσερα (με παλάμες και γόνατα να ακουμπούν στο πάτωμα). Σφίγγοντας κορμό (κοιλιά και πύελο) εκτείνεις το αντίθετο χέρι και πόδι ταυτόχρονα. Σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις μια ευθεία γραμμή. Την ίδια στιγμή, δεν ξεχνάς να σφίγγεις και τον γλουτό. Αυτή είναι μια επανάληψη για τη μια πλευρά.

Η άσκηση θεωρείται ολοκληρωμένη και αποδίδει με (τουλάχιστον) 15 επαναλήψεις για κάθε πλευρά.

ADVERTISING

Σημαντικό καθώς την εκτελείς είναι να έχεις την σπονδυλική σου στήλη ευθυγραμμισμένη με τον αυχένα σου ώστε να γίνεται σωστή έκταση και να εξασκείς την ευλυγισία σου παράλληλα.

Καθώς σηκώνεις το πόδι «δουλεύεις τους γλουτιαίους μυς ενώ σηκώνοντας το χέρι γυμνάζεις τους τραπεζοειδείς και δελτοειδείς μυς που βρίσκονται στο πάνω μέρος της πλάτης και στους ώμους σου αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, καθώς σταθεροποιείσαι στη θέση, η κίνηση ενεργοποιεί ισχύει, απαγωγούς (το εξωτερικό τμήμα των μηρών σου), τους μυς του στήθους σου, αλλά και τους τρικέφαλους των χεριών σου.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.