ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

7 συμβουλές για να μην παρατήσεις (πάλι) τη δίαιτα

Η γυμναστική και η σωστή διατροφή έχει αμέτρητα οφέλη για το μεταβολισμό, τη γραμμή και την προσωπική μας ευεξία, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι προφανή για όλους.

Όλοι γνωρίζουν ότι, που και που, πρέπει να γυμνάζονται ή ότι δεν πρέπει να τρώνε κάθε μέρα λιπαρά φαγητά, λίγοι όμως είναι αυτοί που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς περιστροφές και φτηνές δικαιολογίες.

Είτε επειδή η σχέση σου με τη δίαιτα ποτέ δεν ήταν καλή (Δευτέρα την ξεκινούσες, Τετάρτη ήσουν με ένα μπέργκερ στο χέρι), είτε επειδή τον τελευταίο αιώνα καιρό έχεις βαλτώσει διατροφικά και σκέφτεσαι «που να τρέχω τώρα», είμαστε εδώ να σου δώσουμε έμπνευση να ξεκινήσεις ή να επιστρέψεις στο στόχο σου με μερικά αποτελεσματικά tips.

1. Άφησε τα βαράκια σε σημείο που να τα βλέπεις

Π.χ. κάτω από το τραπέζι του σαλονιού ή δίπλα στο κομοδίνο σου. Επίσης μπορείς να τοποθετήσεις τα αθλητικά σου δίπλα στην πόρτα. Βλέποντας τα θα είναι σαν μια «γλυκιά» υπενθύμιση του ότι πρέπει να γυμναστείς.

2. Επιβράβευσε τον εαυτό σου για κάθε φορά που πηγαίνεις στο γυμναστήριο

Κι όταν λέμε επιβράβευσε, εννοούμε κυριολεκτικά, με χρήματα, ευρώ. Πάρε ένα άδειο βαζάκι και κάθε φορά που επιστρέφεις από τη γυμναστική, συμπλήρωνε το με χρήματα. Μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένα ποσά για συγκεκριμένα είδη γυμναστικής: 2 ευρώ για μισή ώρα τρέξιμο ή αερόβια, 5 ευρώ για μια ώρα γιόκα ή βάρη (ή όσο εσύ πιστέυεις). Όταν το βάζο γεμίσει, μπορείς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου (ιδανικά όχι φαγητό όμως!)

3. Μοιράσου με κάποιον τη λίστα με αυτά που τρως μέσα στην ημέρα

Όταν κάνεις και κάποιον τρίτο κοινωνό της προσπάθειας σου γίνεσαι είσαι πιο συνεπής με το πρόγραμμά σου και πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου.

4. Υπολόγισε τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά με το φαγητό

Όταν ξέρεις ότι η μπανάνα και το τοστ που έφαγες το πρωί έχουν τόσες θερμίδες, το φαγητό που είχες για το μεσημέρι άλλες τόσες και τα ενδιάμεσα σνακ άλλες τόσες, έχεις έναν αριθμό. Κι αυτός ο αριθμός, όταν τον βλέπεις, μειώνει την επιθυμία να ενδώσεις σε διάφορες λιχουδιές. Επιπλέον, γενικά, καλό είναι όταν μαγειρεύεις να χωρίζεις το γεύμα σου να το χωρίζεις σε μερίδες.

5. Φρόντισε να ξεκινάς τη μέρα σου με γυμναστική

Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι δεν θα είναι άλλη μια μέρα που θα πεις «Θα πάω γυμναστήριο» αλλά δεν θα πας, είναι να το βάλεις στο πρόγραμμα, πρώτο πράγμα το πρωί.

6. Αγόρασε μια μπλούζα ή ένα τζιν που σου αρέσει πολύ, ένα νούμερο μικρότερο

Ακραίο; Μπορεί. Βοηθητικό; Αρκετά. Αρχικά γιατί φαντάζεσαι τον εαυτό σου μέσα σε αυτό και αυτό σου δίνει ένα σαφή στόχο. Να χωρέσεις μέσα σε αυτό.

7. Βάλε και μια φίλη σου πρόγραμμα

Το αφήσαμε τελευταίο γιατί από τα παραπάνω, ίσως, είναι το πιο δύσκολο (δεν υπάρχει πάντα φίλη διαθέσιμη να μπει σε πρόγραμμα και μάλιστα να σε παρακινεί κιόλας). Παρόλα αυτά αν, τελικά, το πετύχεις θα έχεις το καλύτερο κίνητρο. Ένα άτομο με το οποίο θα ασκείστε μαζί,  θα έχετε κοινό πρόγραμμα διατροφής, θα μοιράζεστε τη γκρίνια, θα γιορτάζετε τις μικρές σας «νίκες», θα σου δώσει ακόμα περισσότερη θέληση να επιμείνεις και να μην εγκαταλείψεις.