FITNESS

3 πράγματα που θα σου συμβούν αν ξεκινάς τώρα τη γυμναστική

Όλες στην αρχή του νέου έτους θέτουμε στόχους και ενόψει καλοκαιριού, πάρα πολύ συχνά, αυτοί οι στόχοι έχουν να κάνουν με το να υιοθετήσουμε μια υγιεινή διατροφή, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε επιτέλους εκείνη τη συνδρομή στο γυμναστήριο. Ή - γιατί όχι - να κάνουμε μια καινούρια.

Όταν δεν έχεις συνηθίσει στη γυμναστική και ξεκινάς να ακολουθείς ένα εντατικό πρόγραμμα εκγύμνασης, πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο σώμα σου, την ψυχολογία, την ενέργεια και την όρεξή που έχεις κάθε μέρα. Θα υπάρξουν και κάποιες προσωρινές επιπτώσεις που ίσως δεν περίμενες, και καλό είναι να μη σε κάνουν να το βάλεις κάτω.

Δες παρακάτω τρία από τα πράγματα που μπορεί να βιώσεις τον πρώτο καιρό που θα έχεις ξεκινήσει γυμναστήριο και ίσως δεν περίμενες.

1. Θα πεινάς περισσότερο

Δε συμβαίνει σε όλες, αλλά είναι λογικό αν καις περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι συνήθως, ο οργανισμός σου να ψάχνει τρόπο να τις αναπληρώσει. Φρόντισε απλά να τρως υγιεινά και να πίνεις πολύ νερό και μην πέσεις στην παγίδα του να σκεφτείς ότι επειδή γυμνάζεσαι μπορείς να φας μια πίτσα χωρίς τύψεις.

2. Θα πρηστείς

Το βασικό πρόβλημα όταν ξεκινάς τη γυμναστική είναι ότι στην αρχή οι μυς και το κορμί σου πρήζονται, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι γυμνάζεσαι τσάμπα. Το μυστικό είναι ακριβώς στο να μην τα παρατήσεις σε αυτή τη φάση, αφού σε λίγο καιρό το σώμα σου θα επανέλθει και σιγά σιγά θα αρχίσεις να βλέπεις την θετική επιρροή που έχει η άσκηση πάνω σου.

3. Θα θες να τα παρατήσεις

Θα έρθουν μέρες που θα βαριέσαι να πάρεις τα πόδια σου, θα πονάς, θα κάνει κρύο, θα είναι άπλυτη η φόρμα σου και χίλιες δυο ακόμα δικαιολογίες που θα χρησιμοποιείς προκειμένου να αποφύγεις τη γυμναστική και να πας την επόμενη φορά. Έχοντας υπάρξει σε τέτοια θέση θα σου πω ότι μετά από λίγο καιρό, θα θες να πας στο γυμναστήριο για να χαλαρώσεις, να ξεσπάσεις, να ξεδώσεις ή ακόμα και να δεις τον γυμναστή σου.