FITNESS

Ο κανόνας “3-30” θα σε γυμνάσει και θα κάνει τη ζυγαριά σου να ξεκολλήσει

Shutterstock

«Πριν ακόμα γίνω personal trainer και ασχοληθώ με το pilates επαγγελματικά, ήμουν ακόμα μια γυναίκα που ακολουθούσε διαφόρων ειδών χημικές δίαιτες για να χάσει βάρος», λέει η Κit Rich μια personal trainer και καθηγήτρια πιλάτες με έδρα τη Νέα Υόρκη στο πελατολόγιο της οποίας θα βρει κανείς και διάσημα ονόματα.

«Ποτέ όμως δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Ή και να το είχα, αργά ή γρήγορα, επέστρεφα στα παλιά μου κιλά», προσθέτει. Μετά από χρόνια σκαμπανεβασμάτων στο βάρος της κατάλαβε ότι αυτό που έκανε λάθος ήταν ότι ακολουθούσε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που δεν της ταίριαζε. Μέχρι που ανακάλυψε τον κανόνα «3 ή 30» ο οποίος σήμερα είναι το προσωπικό της fitness μάντρα, αφού χάρη σε αυτόν κατάφερε να ρίξει και να σταθεροποιήσει το βάρος της εγκαταλείποντας τις μάταιες δίαιτες και τις περιττές ώρες στο γυμναστήριο. Ποιος είναι αυτός;

«Τρία μίλια (δηλαδή 4 χλμ) ή 30 λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα». Αυτή είναι η συμβουλή της η οποία περιγράφει την εξής τακτική: Κάθε μέρα επίλεξε είτε να κάνεις 4 χλμ (τρέχοντας/ περπατώντας/ κάνοντας πεζοπορία-εσύ διαλέγεις), είτε να γυμνάζεσαι για 30 λεπτά.

«Αλήθεια πιστεύω ότι οτιδήποτε ακραίο είτε σε διατροφή, είτε σε άσκηση είναι χάσιμο χρόνου και δεν έχει καμία διάρκεια», δηλώνει η Rich. Όπως πιστεύει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσει βάρος μια γυναίκα είναι να έχει κάτι που την ενθαρρύνει και αυτό, για τη Rich, είναι να κάνει κάτι που την ευχαριστεί και που, παράλληλα, έχει αποτελέσματα ώστε να της δίνει κίνητρο να συνεχίζει. «Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω τόσο βαθιά στον κανόνα 3 ή 30».