FITNESS

Τα fitness trends με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google το 2017

Όσο περισσότεροι άνθρωποι ενδίδουν στην πρόκληση που λέγεται γυμναστική, τόσο περισσότερα fitness και workout trends κυκλοφορούν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για όσους ασχολούμαστε (δεν το πιστεύω ότι βάζω κι εμένα μέσα σε αυτούς) με το γυμναστήριο, προκύπτουν συνεχώς νέες άγνωστες λέξεις, αλλά και ελπίδες για πιο γυμνασμένο κορμί σε λιγότερο χρόνο.

Ανάλογα με το γούστο σου, θα βρεις εκεί έξω άπειρα είδη, προγράμματα και ασκήσεις γυμναστικής, που υπόσχονται να κάνουν το κορμί σου αξιοζήλευτο κι εσένα να φουσκώνεις από υπερηφάνεια με την πρώτη ευκαιρία που θα αρπάζεις για να δείξεις λίγη παραπάνω σάρκα.

Η χρονιά που εκπνέει είχε πολλά νέα fitness trends, αλλά και κάποια κλασικότερα που αναβαθμίστηκαν με κάποιο twist. Ακολουθεί η λίστα με εκείνα που γκούγκλαρε ο περισσότερος κόσμος.

Ιδού οι πιο δημοφιλείς ασκήσεις γυμναστικής.

1. Πρόγραμμα Murph CrossFit

Πήρε το όνομά του από έναν 29χρονο βατραχάνθρωπο που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν το 2005 και αποτελείται από τα εξής: 1.5χμ τρέξιμο, 100pullups σε μονόζυγο, 200 pushups, 300 air squats και ακόμα 1.5χμ τρέξιμο. Θέλει αντοχή και δύναμη, ενώ για να το κάνεις πιο δύσκολο μπορείς να φορέσεις γιλέκο με βάρη.

2. Bungee Workout

Ουσιαστικά πρόκειται για γυμναστική ενώ είσαι δεμένη από την άκρη ενός σχοινιού bungee, ώστε να σου ασκείται περισσότερη πίεση για γρηγορότερα και θεαματικότερα αποτελέσματα. Το έχω δοκιμάσει, καλή τύχη με αυτό.

3. Tabata

Σε 4 εφιαλτικά λεπτά θα πρέπει να κάνεις άσκηση για 20 δευτερόλεπτα και να παίρνεις 10 δεύτερα διάλειμμα. Οι ασκήσεις εναλλάσσονται και μπορούν να είναι τα πάντα (tapanta θα έπρεπε να λέγεται το πρόγραμμα αυτό #sorrynotsorry). Είναι φοβερής έντασης και ολοκληρώνεις το πρόγραμμα ημίνεκρη, αλλά αξίζει τον κόπο.

4. TRX

ballunge 

Τα σχοινιά TRX είναι ιδανικά για να γυμνάσεις οποιαδήποτε μυική ομάδα θες και μπορείς να κάνεις αυξομειώσεις πλησιάζοντας ή απομακρύνοντας το σώμα σου από τον τοίχο, ή μακραίνοντας/κονταίνοντας τα σχοινιά, ώστε να κάνεις την άσκηση πιο εύκολη ή δύσκολη ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ικανότητές σου.

5. Burpees

 

Οι φυσιολογικοί άνθρωποι τα σιχαίνονται, οι τρελοί τα λατρεύουν, αλλά ένα είναι σίγουρο: τα burpees είναι στο πάνθεον των ασκήσεων γυμναστικής.