ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Αξίζει να γυμνάζεσαι το βράδυ, έχουμε 4 λόγους

Αν είσαι τύπος που σηκώνεσαι από το κρεβάτι αφού χτυπήσει 13 φορές το ξυπνητήρι τότε μάλλον δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου στο γυμναστήριο το πρωί. Πολλοί ορκίζονται ότι η πρωινή γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό σου και η αλήθεια είναι πως τα οφέλη είναι πάρα πολλά ωστόσο τι να κάνεις αν με το ζόρι βάζεις μάσκαρα το πρωί; Να πιεστείς; Όχι, βέβαια.

Μπορείς να πας γυμναστήριο το βράδυ- εντάξει όχι μες στα μαύρα μεσάνυχτα, αλλά μετά τη δουλειά καθώς είναι εξίσου καλό για την υγεία σου. Δεν το λέμε εμείς, αλλά διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς. Για αυτό, λοιπόν, βάλε το κολάν σου και πήγαινε γυμναστήριο μετά τη δουλειά και άσε την πρωινή προπόνηση για αυτούς που τα πάνε καλά με το ξυπνητήρι.

#1

Θα κοιμηθείς καλύτερα

Αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η γυμναστική το βράδυ συνδέεται με την καλή ποιότητα ύπνου από άποψη διάρκειας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι σηκώνουν βάρυ το βράδυ κοιμούνται πολύ καλύτερα από όσους γυμνάζονται το πρωί- ίσως γιατί ξεραίνεσαι στον ύπνο από την κούραση; Λέω εγώ τώρα.

#2

Θα κάνεις καλύτερη γυμναστική

Εκτός, λοιπόν, του ότι κοιμάσαι καλύτερα όταν γυμνάζεσαι βράδυ, ανεβάζεις και τις επιδόσεις σου καθώς σύμφωνα με έρευνες τα αποτελέσματα της βραδινής προπόνησης είναι καλύτερα.

#3

Θα μειώσεις την αρτηριακή σου πίεση

Μπορεί να μην σου φαίνεται ιδίατερα σημαντικός λόγος, ωστόσο καλό είναι να προσέχεις την αρτηριακή σου πίεση- ειδικά αν έχεις ιστορικό στην οικογένεια. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Strengt Conditioning Research υποστηρίζει ότι όσοι προπονούνται το βράδυ έχει μέχρι και 15% μικρότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με εκείνους που γυμνάζονται το πρωί.

#4

Θα έχεις πιο σύντομα αποτελέσματα

Μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Birmingham έδειξε ότι όσοι γυμνάζονται το βράδυ έχουν μέχρι και 20% περισσότερη αντοχή για γυμναστική, κάτι που σημαίνει α) καις περισσότερες θερμίδες, β) δυναμώνεις περισσότερο το κορμί σου, γ) αποκτάς πιο γρήγορα καλύτερη φυσική κατάσταση.