ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα 3 μεγαλύτερα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο

Πήρες απόφαση να πας γυμναστήριο, αγόρασες φανταστικά κολάν και t-shirt, φόρτωσες το κινητό playlists και κάθε μέρα είσαι πιστή στο ραντεβού με το διάδρομο και τα βάρη.

Εισαι όμως σίγουρη ότι τα κάνεις όλα σωστά; Σε περίπτωση που επισκέπτεσαι γυμναστήριο με πολύ κόσμο και δεν έχεις προσωπικό γυμναστή ή έστω κάποιον να τσεκάρει πόσο καλά κάνεις τις ασκήσεις είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα του ”έλα μωρέ, καλά τα κάνω”. Παρακάτω θα βρεις τρία από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις άθελά σου.

#1 Εγκαταλείπεις γρήγορα

”Ό, τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο” έλεγαν οι Πυξ- Λαξ και μπορεί να μην αναφέρονταν στη γυμναστική αλλά σίγουρα ταιριάζει αυτό το moto. Η γυμναστική είναι επίπονη, ειδικά αν θέλεις να το κάνεις σωστά και να αλλάξεις τελείως το σώμα σου, πρέπει να έχεις υπομονή και να μην απογοητεύεσαι όταν δεν βλέπεις αποτελέσματα στην πρώτη εβδομάδα.

#2 Δεν ακούς το σώμα σου

Οκ, έχεις πάρει ζεστά το θέμα ”προπόνηση” και κάνεις καθημερινά όλες τις ασκήσεις που σου έδωσε ο γυμναστής, αλλά μερικές φορές το παρακάνεις και φεύγεις κουτσαίνοντας από το γυμναστήριο. Όταν πιέζεις το σώμα σου να κάνει πράγματα, για τα οποία δεν είναι έτοιμο, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες να τραυματιστείς και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεις πιο άμεσα αποτελέσματα.

#3 Δεν δίνεις την απαραίτητη προσοχή στις ασκήσεις

Όταν κάνεις μια άσκηση παίζουν όλα ρόλο- η στάση του σώματός σου, οι αναπνοές σου, το βάρος που σηκώνεις, πώς το σηκώνεις και πόσο χρόνο πρέπει να κρατήσεις. Όταν κάνεις σαν αγγαρεία τις ασκήσεις και σε νοιάζει κυρίως το πώς φαίνεσαι μες στο κολάν και αν στάζει ο ιδρώτας στο καινούργιο σου μπλουζάκι τότε μάλλον δεν θα δεις σύντομα τα αποτελέσματα που θελεις.