Η άσκηση που πρέπει να κάνεις πριν τη γυμναστική με βάρη

Main Image

Η κίνηση που θα μειώσει τις πιθανότητες να φύγεις από την προπόνηση με τραυματισμένο ώμο ή πλάτη.

Καθώς η άσκηση με βάρη κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε σχέση με την αερόβια, αν είσαι τακτική θαμώνας του γυμναστηρίου, θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν είναι λίγες οι γυναίκες των οποίων η προπόνηση συμπεριλαμβάνει μια μπάρα με βάρη.

Η αλήθεια είναι ότι η προπόνηση με βάρη (που μπορείς να αντέξεις και να σηκώσεις χωρίς να σου φύγει η μέση) με τη σταδιακή αύξηση των κιλών έχει θεαματικά αποτέλεσματα στο σώμα. Έχει όμως αυξημένο ρίσκο να τραυματιστείς.

ADVERTISING

Μάλιστα η εργασία σε γραφείο, μπροστά από οθόνη pc επιδεινώνει την κατάσταση. Τα αποτελέσματα της πολύωρης καθιστικής εργασίας είναι μια ελαφριάς μορφής κύφωση στην πλάτη, ώμοι που κλίνουν προς τα μέσα, αποδυναμωμένος κορμός και σχετικά άκαμπτοι γλουτοί και μηροί. Όλα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια της γυμναστικής με βάρη και μειώνουν την αποτελεσματικότητα της.

Ο trainer με έδρα την Καλιφόρνια, Μax Shank, έχει επινοήσει μια κίνηση που «ζεσταίνει» και προετοιμάζει το σώμα με τον πιο σωστό τρόπο. Ανοίγει την περιοχή των μηρών και του θώρακα, προεκτείνει την σπονδυλική στήλη, αλλάζει φορά στους ώμους και ενεργοποιεί γλουτούς και κορμό.

Πρόκειται για μια δραστήρια κίνηση που μοιάζει με μισή γέφυρα και, στην πραγματικότητα, είναι το αντίθετο (και το αντίδοτο) του να κάθεσαι σε ένα γραφείο.

Να πώς θα την κάνεις:

t

ADVERTISING

1. Κάθισε στο έδαφος με τα γόνατα λυγισμένα, τις φτέρνες κοντά στους γλουτούς και το πίσω μέρος της γάμπας (γαστροκνήμιος μυς) σχεδόν να αγγίζει το δικέφαλο μυ (το πίσω μέρος του μηρού) του μηρού σου.

2. Τοποθέτησε μια παλάμη στο πάτωμα ακριβώς πίσω από τον γλουτό, με τα δάχτυλα να κοιτάζουν προς τα πίσω και έξω. Ύψωσε το άλλο σας χέρι μπροστά σου.

3. Μοιράζοντας ισόποσα το βάρος σου ανάμεσα στα πόδια και στο χέρι στήριξης, πίεσε δυνατά ώστε να ανεβάσεις το σώμα σου σε μέχρι οι γλουτοί σου να έρθουν απέναντι από το έδαφος προσέχοντας όμως να μη «σπάσεις» τη μέση σου. Ούσα σε αυτή τη θέση, σφίξε γλουτούς και ύψωσε το ελεύθερο χέρι.

4. Χρησιμοποιώντας το στήθος σου στρίψε τον κορμό σου προς τη μεριά που τείνεις το χέρι σου χωρίς όμως να αλλάξεις θέση στο σώμα σου από τη μέση και κάτω.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης κράτα τα πόδια σου καλά «καρφωμένα» στο έδαφος. Άλλαξε χέρι και επανάλαβε 5 φορές για κάθε πλευρά.

Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνεις τις αρθρώσεις και αποκτάς μια καλύτερη στάση σώματος που αποτρέπει ενδεχόμενους τραυματισμούς σε ώμους.

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

5 εναλλακτικές για τις ζεστές μέρες που δεν αντέχεις το τζιν παντελόνι.

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ: ΨΗΦΙΣΕ ΠΟΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ποια θα έβλεπες στο πλευρό του Ηλία μετά την αποχώρηση της Μαρίνας;

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η VALERIE ΑΠΟ ΤΟ ''ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΡΒΕΡΛΙ ΧΙΛΣ''

Η 44χρονη Tiffani Amber Thiessen θα είναι πάντα η Valerie που αγαπάμε να μισούμε.

ΤΑ 5 ''ΚΛΕΙΔΙΑ'' ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ

Κανείς δε θα πει πως ο δρόμος είναι εύκολος. Όμως υπάρχουν τα εργαλεία για να το καταφέρεις.

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΠΝΟ: ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΜΥΘΟΣ;

Πόσο επιδρά η ηλικία στις συνήθειες του ύπνου;

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.