FITNESS

3 σημάδια που δείχνουν ότι οι γλουτοί σου είναι αγύμναστοι

Μπορεί η Kim Kardashian και όλη αυτή η μόδα με το σώμα "κλεψύδρα" να είναι ένας πολύ καλός λόγος για να γυμνάσεις τους γλουτούς σου, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι το κορμί σου το απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, ούτως ή αλλως, ανεξαρτήτως trend και τάσεων.    

Τα αδύναμα οπίσθια, μπορούν να προκαλέσουν μειωμένη κινητικότητα στους γοφούς, και το σώμα τότε αντισταθμίζει υπερβολικά αυτή την ελλιπή λειτουργία και κινητικότητά του, χρησιμοποιώντας λανθασμένα τους υπόλοιπους μύες και τις λειτουργίες του κορμιού.

Για να ελέγξεις αν οι γλουτοί σου είναι αδύναμοι μπροείς να κάνεις το εξής τεστ: στάσου στο ένα πόδι και προσπάθησε να κρατήσεις σταθερή τη λεκάνη σου, ελέγχοντας τη δύναμη που βάζεις στο πόδι που κρατά το βάρος. Αν η λεκάνη σου γέρνει προς την αντίθετη μεριά, τότε θα πρέπει να ενδυναμώσεις την περιοχή.

Ακολουθούν 3 ακόμα ενδείξεις ότι πρέπει να γυμνάσεις τα οπίσθιά σου – αν δεν έχεις ήδη πειστεί.

1. Πόνος στα γόνατα ή στα ισχία

Αν γυμνάζεσαι, τρέχεις, περπατάς, ζεις τέλος πάντων και πονάς στο εξωτερικό τμήμα του ισχίου, είναι ένα συνηθισμένο δείγμα οτι πρέπει να δυναμώσεις τους γλουτούς σου. Επίσης ο πόνος στο μπροστινό μέρος του γονάτου σου – συνήθως όταν τρέχεις – είναι ακόμα ένα σημάδι αδυναμίας στην εν λόγω περιοχή.

2. Καμπουριάζεις

Αν η στάση του σώματός σου δεν είναι σωστή, η αιτία θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά στο τέλος της σπονδυλικής σου στήλης. Αν πονάς επίσης χαμηλά στην πλάτη κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτή είναι ακόμα μια ένδειξη ότι πρέπει να γυμνάσεις τα οπίσθιά σου.

3. Περπατάς παράξενα

Τρέχεις ή περπατάς με κλίση προς τη μία μεριά ή έχεις μυικούς σπασμούς; Αν το βάδισμά σου δεν είναι σωστό, τότε μπορεί να φταίνε τα αδύναμα οπίσθιά σου. Μια άκαμπτη άρθρωση ισχίου θα μπορούσε να προκαλέσει έναν περίεργο βηματισμό (σε περίπτωση που αναρωτιέσαι γιατί γελούν όλοι μαζί σου στο δρόμο, δηλαδή).