TIPS

Η κίνηση “ματ” που σε βοηθά να καις και να σφίγγεις στο διπλάσιο σε κάθε άσκηση

Shutterstock

Δεν είναι μόνο οι ενδορφίνες (ορμόνες της χαράς) που εκκρίνονται μετά το τέλος κάθε προπόνησης. Η γυμναστική συνεχίζει να σε κάνει να νιώθεις τέλεια και τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες όταν αρχίζεις να βλέπεις ότι οι κόποι σου πάνω στο στρώμα, αποδίδουν.

Μπορεί να μη γίνεται από την πρώτη ημέρα (γι’ αυτό επιμένουμε να μην τα παρατάς και να μένεις συνεπής στο fitness πρόγραμμά σου), αλλά δίνοντας λίγο χρόνο, το σώμα «ακούει» και αλλάζει. Μια ακόμα πιο υπέροχη αλήθεια είναι πως όσο περισσότερο γυμνάζεσαι, τόσο πιο ανθεκτική στον «πόνο» που νιώθεις κατά τη διάρκεια της άσκησης γίνεσαι. Με άλλα λόγια, οι αντοχές σου βελτιώνονται.  

Υπάρχει ένας τρόπος να «ξεκλειδώσεις» την επόμενη πίστα και να αυξήσεις τη δυναμική οποιασδήποτε σχεδόν άσκησης, «αναγκάζοντας» το σώμα σου να κάψει περισσότερο λίπος και να σφίξει μυς. Ποιο είναι αυτό;

Εκεί που εκτελείς την άσκηση και στη θέση που νιώθεις το «κάψιιμο/τσούξιμο» να χτυπάει σε δικέφαλους, τρικέφαλους, τετρακέφαλους, παγώνεις και μένεις. Πόσο; Όσο περισσότερο αντέχεις.

Για παράδειγμα αν κάνεις squats μένεις στο σημείο που έχεις «καθίσει». Aν κάνεις push-ups μένεις στο σημείο που έχεις λυγίσει τα χέρια και είσαι λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος. Aν κάνεις προβολές, μένεις στο σημείο που έχεις λυγίσει τα πόδια προς το πάτωμα και ούτω καθεξής.

Shutterstock

 

Όπως λέει η personal trainer Κendal Wood, «Σηκώνοντας το βάρος σου στο σημείο που νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο, αξιοποιείς όλους τους μυς και μόνο όφελος έχεις από αυτή την επιπρόσθετη προσπάθεια».

Μπορείς να κάνεις το κόλπο του «pause» μια φορά σε κάθε σετ ασκήσεων και ιδανικά στην τελευταία επανάληψη. «Είναι σαν έχεις κάνει την άσκηση δύο φορές αντί για μια!», συμπληρώνει η Wood δίνοντας το τέλειο κίνητρο για να το εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας.