FITNESS

Το ιδανικό fitness πρόγραμμα για εσένα που έχεις πολύ καιρό να γυμναστείς

Είτε είχες πολλή δουλειά, είτε επειδή δεν προλάβαινες με τί-πο-τα, είτε επειδή είχες τραυματιστεί, είτε επειδή βαριόσουν θανάσιμα, τον τελευταίο καιρό, η άσκηση είχε τόση επίδραση στη ζωή σου όσο και το φλερτ που είχες στο δημοτικό (καμία). Εν ολίγοις την είχες βάλει σε όγδοη μοίρα.

Πώς ξαναμπαίνεις στον χορό όταν για πολύ καιρό ήσουν μόνο πολυθρόνα και μεζέ; Απάντηση:Με (λιιιιίγο πιο αργά) σταθερά βήματα αυξανόμενης έντασης μέχρι να ξανασυνηθίσει το σώμα σου. 

Η Διαλειμματική Άσκηση Υψηλής Έντασης, την οποία εκθειάζουμε συχνά τον τελευταίο καιρό, κάνει θαύματα. Εντάξει, όχι θαύματα, αλλά σίγουρα πολύ καλή δουλειά. Για όσους συντονίστηκαν πρόσφατα στο δίκτυο της γυμναστικής πρόκειται για μια μορφή άσκησης που περιλαμβάνει ασκήσεις υψηλής έντασης οι οποίες διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα, ακολουθούνται από λίγα δευτερόλεπτα ξεκούρασης και πάλι από την αρχή. Αυτό κάνει το μεταβολισμό να παίρνει φωτιά όπως καταλαβαίνεις.

Ο Joe Wicks (aka The Body Coach), διάσημος trainer από την Βρετανία και Insta Famous είναι σκέτο γλυκάκι είναι θερμός φαν της HIIT και έτσι ένα μεγάλο κομμάτι των βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube περιλαμβάνει προγράμματα που εστιάζουν στη HIIT.

Συγκεκριμένα αυτό το πρόγραμμα που σου παρουσιάζουμε σήμερα είναι ειδικά διαμορφωμένο για εσένα που μπαίνεις για πρώτη φορά στα «μονοπάτια » της HIIT. Όπως θα δεις και μόνη σου, περιλαμβάνει πολλά squats, κάποιες ενδιαφέρουσες (αλήθεια!)παραλλαγές push-ups, πολλές αερόβιες ασκήσεις.

Μπορείς να το κάνεις όπου κι αν είσαι αφού δεν απαιτεί κανένα εξοπλισμό. Εν ολίγοις είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους, όσο και για εσένα που δεν θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που ίδρωσες για χάρη της γυμναστικής.