FITNESS

Τρέχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο θα κάψεις 6 φορές περισσότερες θερμίδες

Δεν ξέρω πώς θα νιώσεις με αυτό που θα ξεκινήσω να σου λέω ευθύς αμέσως, εγώ στην αρχή γέλασα λίγο, αλλά μετά σταμάτησα και το σκέφτηκα πιο σοβαρά. Μάλλον είναι αλήθεια, έχουν δίκιο εκείνοι οι ειδικοί του fitness που υποστηρίζουν ότι το ΑΝΑΠΟΔΟ τρέξιμο είναι το πιο αποτελεσματικό τρέξιμο.

Τα μπρος πίσω, αυτό.

Στη διεθνή γλώσσα του fitness λέγεται “retro running” και είναι το τρέξιμο προς τα πίσω- σαν να πατάς το rewind στο βίντεο ένα πράμα- και είναι εξίσου εύκολο με το συμβατικό jogging, αρκεί να το συνηθίσεις . Ε 1,2,3 θα την βρεις την ισορροπία. Ο κόσμος δεν ξέρω τι θα πει βλέποντάς σε να το τραβάς ανάποδα το χιλιόμετρο, αλλά ίσως και να αξίζει να σε περάσουν για περίεργη. Αφού 6 (ΈΞΙ) φορές περισσότερες θερμίδες θα κάψεις έτσι, παρά πηγαίνοντας προς τα μπρος. Και τι κατάλαβες, αλήθεια τόσο καιρό που έτρεχες όπως όλοι;

Αντίστοιχα, το ίδιο δυναμικό και το ανάποδο περπάτημα σε σχέση με το συμβατικό, αφού 100 βήματα προς τα πίσω στο περπατητό ισοδυναμούν με 1.000 βήματα κανονικού. Θέλει μία προσοχή αν το κάνεις στην ύπαιθρο, ίσως κάποιον να σε καθοδηγεί, έναν καθρέφτη, γιατί όχι. Αλλά στον διάδρομο δεν υπάρχει θέμα.

Με το retro running μάλιστα γυμνάζεις μυς που δεν ενεργοποιούνται τόσο με το κανονικό τρέξιμο, αποκτάς καλύτερη στάση σώματος, αφού κρατάς ασυναίσθητα την πλάτη σου σε πιο ευθεία στάση, βελτιώνεις την περιφερειακή σου όραση (μάλλον γιατί κόβεις κίνηση με το μισό μάτι στην όπισθεν) και δουλεύεις την ισορροπία σου.

Κοίτα εδώ η Nicole τι ωραία που το κάνει.