FITNESS

Το νέο, παράξενο instagram trend λέγεται “alien yoga” και θα σε κάνει να νιώσεις περίεργα

Το πιο πρόσφατο instagram trend ονομάζεται "alien yoga" και είναι όντως εξωπραγματικό. Έχει μια κάποια σχέση με τη yoga υποθέτω, αλλά όχι έτσι όπως έχεις συνηθίσει να τη βλέπεις.

Διάφοροι yogis απ’ όλο τον κόσμο, λοιπόν, ανεβάζουν βιντεάκια τους στα οποία κάνουν κάτι περίεργα πράγματα με το στομάχι τους. Τα “πράγματα” αυτά ουσιαστικά είναι μορφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να σχηματίσεις με το σώμα σου, και μοιάζουν ίσως με κάτι που θυμίζει εξωγήινο.

Η άσκηση αυτή, η οποία έχει ονομαστεί “alien yoga” λόγω του ότι έγινε trend, είναι γνωστή ως “Nauli” και κυκλοφορεί στους κύκλους των yogis εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με αυτή την παραδοσιακή κίνηση της yoga, υποτίθεται πως καθαρίζεις το πεπτικό σου σύστημα και ενισχύεις τον κορμό σου με μια σειρά από κοιλιακές κινήσεις.

 

Στο nauli.org, γράφει ότι αυτή η περίεργη άσκηση, είναι απαιτητική, αλλά μπορεί να τη “βγάλει” ο καθένας, ανεξάρτητα με την ηλικία του ή την εμπειρία που έχει στη yoga. Βέβαια η ιστοσελίδα συνιστά την εκμάθηση από κάποιον δάσκαλο, αφού αν δεν την κάνεις σωστά, μπορεί να σου προκαλέσει δυσφορία. “Το nauli καθαρίζει τα εσωτερικά όργανα και τονώνει την κοιλιακή περιοχή, μέσω μιας κυλιόμενης κίνησης των κοιλιακών μυών”, διαβάζουμε στο site.

Για να καταφέρεις να κάνεις τις τέσσερις κινήσεις που αποτελούν το nauli, πρέπει πρώτα να τελειοποιήσεις το ”Uddiyana bandha”, όπου δηλαδή αδειάζεις τους πνεύμονές σου και “τραβάς” την κοιλιά σου κάτω από τα πλευρά. Στη συνέχεια κάνεις τα “Madhyana Nauli”, “Vama Nauli” και “Daksina Nauli”- που απομονώνουν και συστέλλουν την κεντρική, αριστερή και δεξιά πλευρά των κοιλιακών μυών.

Practicing Nauli breathing in an attempt to rid of the remnants of this cold. It also tones and massages the abdomen. #winwin #nauli #krya #yoga

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Green (@kellygreenyoga) στις

 

Εκτός από δυνατούς κοιλιακούς, θα βελτιώσεις και την πέψη σου, ενώ το nauli λέγεται πως διορθώνει τυχόν ορμονικές ανισορροπίες, βελτιώνει τη δύναμη της θέλησης, παράγει χαρά, ευτυχία και συναισθηματική σταθερότητα. Ποιος το περίμενε από το nauli, έτσι;