OPINIONS

Αντιμετωπίζεται αυτή η φριζαρισμένη εποχή;

Πιστεύει κανείς ότι διανύουμε μια εύκολη διαδρομή; Σα να βλέπω το νεύμα άρνησης. Σιγά μην είναι εύκολη η διαδρομή. Κι αν ήταν εύκολη, θα ήταν περιπέτεια; Κι αν δεν ήταν περιπέτεια θα' χε κάποιο ενδιαφέρον; Αμ, δε...

Το φριζάρισμα της ευτυχίας είναι hot για κάθε σεζόν πια. Παραδέξου το, λοιπόν. Έχεις γίνει ξεφτέρι στις τεχνικές για άμεση λείανση των καθημερινών προβλημάτων σου. Εδώ έχεις βρει τρόπους να αντιμετωπίζεις το φριζάρισμα της μπούκλας και δεν μπορείς να βρεις τεχνικές για να λειάνεις τα συναισθήματά σου; Μπορείς. Απλώς δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς μ’ αυτό τώρα. Έχει τόσα άλλα beaute να κάνεις. Μακιγιάζ στο θυμό, μάσκες τόνωσης στον εγωισμό, να βάλεις άρωμα στη μούχλα των σχέσεων. Δεν το λες και λίγη δουλειά όλο αυτό.

 

Οι εποχές που άσκοπα κατανάλωνες χρόνο, χρήμα και προϊόντα, προκειμένου να πετύχεις το θαύμα στην ομορφιά και στη διάθεσή σου μάλλον τελείωσε. Ο καταναλωτισμός που ανέμελα διάλεγες με ευκολία δεν κουμπώνει πια με τη μέρα που έχεις να μετρήσεις αγωνίες και ανοιχτούς λογαριασμούς (προσωπικούς, επαγγελματικούς χρηματικούς). Κι έτσι συνειδητοποιείς ότι αντί να τα βάλεις με τις τρίχες τοξικότητας των γύρω σου που ξεφεύγουν από τη θέση τους, αλλάζεις θέση εσύ (ω, ναι). Και αλλάζεις συνήθειες. Αυτό είναι το θαύμα της εποχής.

 

Επιλέγεις το απλό στην ομορφιά αλλά και στη μέρα σου. Κι απολαμβάνεις το λίγο. Και χρησιμοποιείς μόνο τα ειδικά εργαλεία σκέψης και διάθεσης για να διαχειριστείς τη φριζαρισμένη εποχή.

 

Νομίζω, ότι καμία γκρίνια δεν ταιριάζει στους ωραίους ανθρώπους. Κανένας θυμός δεν σετάρεται με το λαμπερό βλέμμα. Καμία μιζέρια δεν κάνει παρέα με ερωτεύσιμα πλάσματα.

 

Κοίτα να χαίρεσαι τις μικρές στιγμές σου και να σ’ αγαπάς για όσα καταφέρνεις καθημερινά. Πάρε βιβλίο και άραξε σε κάποια παραλία, σε κάποια βεράντα, σε κάποιο κήπο. Βάλε ταινία, μάσα ηλιόσπορο, άφησε στο πατάρι του μυαλού σου το στρες για το αύριο και παίξε κανένα επιτραπέζιο. Δοκίμασε να κάνεις μια ποδηλατάδα, μυήσου στα ανάλαφρα γέλια και εκφράσου αλλιώς κι αλλιώτικα.

 

Η δική μου πρόταση για να αντιμετωπίσεις τη φριζαρισμένη εποχή είναι η δημιουργικότητα. Ο αυθορμητισμός είναι το παν. Επίτρεψέ του να αναδειχθεί. Κοίτα να τα βάλεις και λίγο με την τύχη σου χαμογελώντας διαρκώς στη μούρη της, αντί να της γκρινιάζεις.

 

Κοίτα ό,τι κι αν κάνεις να περιέχει φριζαρισμένη ομορφιά. Πες την κι ανεπιτήδευτη.

 

Την αγάπη μου