Αν σου αρέσει να πηγαίνεις σε συναυλίες, πρέπει να διαβάσεις αυτή την έρευνα

Main Image

Σου έχουμε το καλύτερο κίνητρο για να κλείσεις επιτόπου τα εισιτήρια για το επόμενο live.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αυστραλούς επιστήμονες σε δείγμα 1.000 ατόμων επιβεβαιώνει όλες και όλους εμάς που δεν χάνουμε ευκαιρία να παστωθούμε σαν σαρδέλες κάτω από μία σκηνή προκειμένου να δούμε το αγαπημένο μας ξενόφερτο ή ντόπιο συγκρότημα/καλλιτέχνη.

Γιατί σύμφωνα με το πόρισμα που βγήκε οι άνθρωποι που πάνε συχνά σε συναυλίες είναι συνολικά πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους σε σύγκριση με εκείνους που ακούνε "παίζουν οι τάδε εκεί" και ενστικτωδώς χώνονται πιο βαθιά στον καναπέ τους.

ADVERTISING

xx

via GIPHY

Μην τον ακούς τον Kurt. Πάντα ήταν απαισιόδοξος.

ADVERTISING

Εκτός λοιπόν από εμπειρίες αξέχαστες και πόντους "ξερολίασης" του τύπου "Roger Waters είχα πάει, duuuh", οι συναυλίες έχουν ευεργετική επίδραση στην ψυχολογία μας, και πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή που στον πυρήνα αυτής της δραστηριότητας υπάρχει μουσική. Ωστόσο η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει πως η ευεξία που νιώθουμε σχετίζεται και με το γεγονός ότι μια συναυλία αποτελεί μία συλλογική κατάσταση στην οποία αλληλεπιδρούμε κοινωνικά με τους ανθρώπους και άρα μοιραζόμαστε αυτή την εμπειρία, συν-αισθανόμαστε τη χαρά των άλλων και γενικώς περνάμε καλά.

Άντε, και καλά mosh pit!

vv

via GIPHY

 
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.