FITNESS

Να πόσα λεπτά πρέπει να περπατήσεις για να σου φτιάξει η διάθεση

Τα πλεονεκτήματα του να βγαίνει κανείς και να περπατά, είναι λίγο πολύ γνωστά: το περπάτημα βοηθά στο αδυνάτισμα, στην υγεία της καρδιάς σου, ενώ μια βόλτα μπορεί να συμβάλλει στο να ξεφορτωθείς το στρες και να καθαρίσει το μυαλό σου.

Μέσα σε όλα αυτά, το περπάτημα σε βοηθά στο να φτιάξεις τη διάθεσή σου. Πόσος χρόνος χρειάζεται όμως γι’ αυτό; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που έκαναν οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Iowa, αρκεί να περπατήσεις για δώδεκα λεπτά για να νιώσεις αμέσως μια ψυχική ανάταση.

Ακόμα κι αν λείπουν οι κλασικοί παράγοντες “ευτυχίας” όπως ο ήλιος, η φύση, η δυνατή μουσική και η κοινωνική επαφή, φαίνεται πως ο περίπατος μπορεί να δουλέψει κι από μόνος του και να σου φτιάξει τη διάθεση.

Απ’ ό,τι λένε οι ερευνητές, αυτό συμβαίνει επειδή η κίνηση είναι ανέκαθεν συνδεδεμένη στο κεφάλι μας με την επίτευξη θετικών πραγμάτων, όπως ας πούμε την εύρεση τροφής.

Αν έχεις διάδρομο, περπάτα εκεί, αλλά ιδανικά καλύτερα να το κάνεις έξω στο δρόμο, ή στη φύση, αφού θα μεγιστοποιήσεις τη θετική επιρροή που μπορεί να έχει πάνω σου αυτή η βόλτα. Το περπάτημα δεν κοστίζει τίποτα, είναι δραστηριότητα χαμηλού κινδύνου (αρκεί να μην περπατάς στην Εθνική Οδό) και δε χρειάζεται κανένα όργανο γυμναστικής, ενώ παράλληλα έχει τρομερά πολλά θετικά αποτελέσματα για την ψυχική και σωματική σου υγεία. Μην το παραμελείς.