ΝΤΟΥΣ

Το λάθος που κάνεις στο ντους και δυσκολεύει το πρωινό σου ξύπνημα

Αν ήξερες ένα κόλπο που θα σε βοηθούσε να ξυπνήσεις πιο γρήγορα και αποτελεσματικά δε θα το εφάρμοζες αντί να προσπαθείς να παλέψεις με το πάπλωμα και το μαξιλάρι σου ανάμεσα στην ανάγκη σου για χουζούρεμα και την υποχρέωσή σου για δουλειά; Φυσικά.

Το λάθος που έκανες μέχρι τώρα είναι ότι πλενόσουν με ζεστό νερό. Καλά διάβασες. Το ντους με ζεστό νερό σε κοιμίζει και σε κάνει να θες να επιστρέψεις στο πουπουλένιο σου κρεβάτι, ενώ σου θαμπώνει και το δέρμα. Καιρός να το αλλάξεις αυτό.

Μάθε λοιπόν πως αν κάνεις κάθε πρωί ένα ντους με κρύο νερό αυξάνεις τις πιθανότητες να έχεις μια πιο δημιουργική, χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια, μέρα. Ξεφορτώνεσαι την κούραση, η διάθεσή σου ανεβαίνει επίπεδα και σύμφωνα με τις μελέτες, το κρύο ντους μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό και από αντικαταθλιπτικά χάπια.

Βελτιώνεις τον μεταβολισμό σου, αλλά και το ανοσοποιητικό και το κυκλοφορικό σου σύστημα. Έτσι είσαι προστατευμένη και απέναντι στο στρες, καθώς είσαι πιο έτοιμη πνευματικά και φυσικά, οπότε γίνεσαι πιο παραγωγική και δημιουργική. Μπορείς δηλαδή με μεγαλύτερη ευκολία να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε προκύψει μέσα στη μέρα.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις όλα αυτά τα πλεονεκτήματα του κρύου ντους είναι φυσικά να μπεις κατευθείαν κάτω από το νερό. Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν το αντέχουν αυτό, μπορείς απλά να ξεκινήσεις με τη θερμοκρασία που αντέχεις και να τη μειώνεις σταδιακά.