ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να γίνεις καλύτερη μέσα στο 2018

Κάθε Ιανουάριος είναι μια ακόμα ευκαιρία να ξαναρχίσεις, να θέσεις νέους στόχους, να ξαναπροσπαθήσεις για ό,τι δεν πέτυχε τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, να (ξανά)βρεις τον εαυτό σου και να τον αναδιαμορφώσεις έτσι ώστε να τον αγαπήσεις περισσότερο.

Αν κάτι μάθαμε από ακόμα μια χρονιά που φεύγει, είναι ότι όσο καλύτερες γινόμαστε εμείς οι ίδιες, τόσο πιο αισόδοξη και καλύτερη είναι και η γενικότερη ματιά που έχουμε στη ζωή. Όταν νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, τα κυνηγάς με περισσότερο ζήλο, όταν ξέρεις ότι σου αξίζει κάτι διαφορετικό, το διεκδικείς με πάθος. Όσο πιο κοντά φτάνεις στο ποια είσαι στ’αλήθεια και τι είσαι ικανή να καταφέρεις, τόσο περισσότερο πλησιάζεις και την πραγματική ευτυχία.

Ακολουθούν έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

1. Ξύπνα χαρούμενη

Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως ο τρόπος με τον οποίο φέρεται στον εαυτό του, είναι ο βασικότερος άξονας γύρω από τον οποίο θα χτιστεί η συμπεριφορά, η διάθεση και η ζωή του. Το πώς ξεκινάς τη μέρα σου, καθορίζει την πορεία ολόκληρου του 24ωρου και δυστυχώς η ζωή είναι πολύ μικρή για να λες συνέχεια “άστο γι’ αύριο”.

2. Νιώσε καλά με τον εαυτό σου

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση είναι πάντα επιτυχημένες, παραγωγικές, ικανοποιημένες με τα όσα έχουν καταφέρει, κυνηγούν χωρίς φόβο, αλλά με θάρρος, τα όνειρά τους, και γενικά ζουν με πολύ πιο θετική διάθεση και ενέργεια. Παρόλο που ακούγεται δύσκολο, λοιπόν, πρέπει να προσπαθήσεις να αποκτήσεις μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου.

3. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

Μπορεί εγώ προσωπικά να μην πιστεύω στην ευεξία, αλλά είναι γεγονός ότι η γυμναστική μπορεί να σε κάνει να τα βρεις απόλυτα με τον εαυτό σου. Πέρα από το ότι θα κάνεις πράγματα που μέχρι πρότινος δεν ήξερες ότι μπορούσες, το να αφιερώνεις τρεις με τέσσερις ώρες την εβδομάδα για το σώμα σου, θα σου χαρίσει πέρα από τη σωματική και την ψυχική σου υγεία.

4. Φρόντισε το δέρμα σου

Η ομορφιά πηγάζει κυρίως από μέσα σου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε χρειάζεται και η επιδερμίδα σου την φροντίδα της, ώστε να λάμψει το πρόσωπό σου και να εκπέμψει αυτό που έχεις στην ψυχή σου. Περιποιήσου τον εαυτό σου μέσα και έξω αυτή τη χρονιά.

5. Κράτα καθαρό το σπίτι σου

Ένας τακτοποιημένος, ζεστός χώρος, είναι το κατάλληλο μέρος για να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις το καθημερινό άγχος. Διατήρησε το διαμέρισμά σου καθαρό και διακόσμησέ το με τον τρόπο που θα σε ικανοποιεί αισθητικά, αλλά δεν θα σε δυσκολεύει και στο να το συμαζέψεις, ώστε να μπορείς να απολαύσεις το χώρο σου χωρίς να βλέπεις σαν αγγαρεία το να το συγυρίσεις.

6. Απόβαλε το άγχος

Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του stress και παράγεται ακριβώς όταν νιώθεις πιεσμένη. Τα συμπτώματα της αυξημένης παραγωγής της στον οργανισμό σου, μπορεί να εκδηλωθούν ως πονοκέφαλοι, κούραση, ακόμα και κατάθλιψη. Μακριά από εμάς αυτές οι λέξεις τη νέα χρονιά.