TIPS

Το μυστικό για μια ζωή χωρίς στρες βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένεις

Η καθημερινότητά μας είναι, δυστυχώς, γεμάτη πίεση και οι πιθανότητες να περάσουμε μια χαλαρή μέρα, χωρίς να χρειαστεί να τρέξουμε για να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις που ξεπετάγονται από παντού είναι μικρές έως ελάχιστες. Το στρες αποτελεί, αν όχι τον πρώτο, ξεκάθαρα έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχολογική υγεία μας, για αυτό και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα που θα δείχναμε και σε κάποιο άλλο πρόβλημα.

Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποιος να ρίξει τους ρυθμούς και να αντιμετωπίσει το στρες; Υπάρχουν πολλές μέθοδοι και tips, που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα- από το να πιεις μια κούπα ζεστό χαμομήλι, να κάνεις διαλογισμό ή γιόγκα μέχρι να εντάξεις συγκεκριμένες τροφές στη διατροφή σου, ωστόσο μια πρόσφατη έρευνα μάλιστα, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδωσε άλλον ένα τρόπο αντιμετώπισης. Ποιος είναι αυτός; Το να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου. Ναι, καλά διάβασες. Στην έρευνα πήραν μέρος ηλικιωμένοι άνθρωποι, εκ των οποίων όσοι ασχολήθηκαν με τους συνανθρώπους τους- βοηθώντας τους με τον οποιοδήποτε τρόπο, κατέληξαν να ζήσουν περισσότερο, αυτό τουλάχιστον δήλωσε η διδάκτορας Emma Seppala, του κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Αυτό βέβαια, δεν είναι ευεργετικό μόνο για αυτούς που δέχονται τη βοήθεια, αλλά και για εκείνους που φροντίζουν, καθώς έτσι μειώνονται τα επίπεδα στρες αλλά και οι πιθανότητες να αναπτυχθούν φλεγμονές που μπορεί να οδηγήσουν σε κάποια ασθένεια. ”Όσα άτομα ζουν μια πιο αλτρουιστική ζωή από τους υπόλοιπους και έχουν βρει τη σημασία της ζωής στη συνεισφορά και τον εθελοντισμό, έχουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα στρες” σημείωσε χαρακτηριστικά η Seppala. Οπότε μήπως ήρθε η ώρα να στραφούμε σε λιγότερο εγωιστικές πράξεις και να προσέξουμε τον συνάνθρωπό μας;