ΑΓΧΟΣ

Επέστρεψες από διακοπές; 4 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις

Πότε πήγες, πότε γύρισες. Μία από τα ίδια κι εδώ. Την Πέμπτη είπαμε «καλά να περάσεις», την Τετάρτη ξαναβρεθήκαμε. Αλλαγή καμία θα μου πεις αλλά μεσολάβησαν μέρες ξεκούρασης, έστω χαλάρωσης. Κι αν έχεις ήδη ψάξει τις αργίες του έτους κι έχεις θυμηθεί τα γαλλικά σου που πέφτουν όλες σαββατοκύριακο θέλω να σε βοηθήσω να αλλάξεις η διάθεση και να μπεις ομαλά στην καθημερινότητα. Ξέχνα τις συνήθειες και το άγχος της ανανέωσης που φέρει μαζί της κάθε αρχή έτους. Είδες πέρσι να δούλεψε; Κάνε κάτι διαφορετικό και μπορεί και να πετύχει.

Άσε τις λίστες

Οι λίστες δημιουργούν προσδοκίες, βάζουν τη σκέψη σε τάξη και σε φορτώνουν άγχος. Στη ζυγαριά το τελευταίο γέρνει επικίνδυνα. Ας παραμείνουν οι λίστες μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και η ζωή σου ας κρατηθεί στα χέρια σου κι όχι σε ένα κομμάτι χαρτί. Μην μπεις στη διαδικασία να βάζεις νούμερα και πρέπει. Τίποτα δεν πρέπει να κάνεις επειδή σημειώθηκε. Κάνα μία εσωτερική ανασυγκρότηση και σκέψου χωρίς να βάλεις μακροπρόθεσμους στόχους.

Με τα email τι γίνεται;

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να τα διαβάσεις όλα και να απαντήσεις σε ένα 75%. Δεν είναι απαραίτητο αυτό να συμβεί στην πρώτη ώρα που βρέθηκες ξανά στο γραφείο σου. Με ηρεμία κάνε ένα πρώτο scroll και μετά κάνε ένα διάλειμμα. Τα διαλείμματα σε βοηθούν να είσαι πιο παραγωγική και λιγότερο πιεσμένη.

Η «μαυρίλα» είναι φυσιολογική

Έχεις μία θλίψη αδικαιολόγητη χωρίς να μπορείς να προσδιορίσεις τι ακριβώς την έχει προκαλέσει. Είναι όλα φυσιολογικά και δε χρειάζεται να παλέψεις για να την διώξεις. Βιώσέ τη και πάρε χρόνο. Σκέφτεσαι πως είναι Ιανουάριος και πως το καλοκαίρι θα έρθει σε επτά μήνες. Βρες πράγματα να κάνεις που σε ευχαριστούν και ο χρόνος θα περάσει πολύ πιο δημιουργικά. Η μαυρίλα θα γίνει σταδιακά ένα τρυφερό γκριζάκι και στη συνέχεια ένα φωτεινό ροζ.

Με το ζόρι ανανέωση #not

Με το στανιό ούτε μέχρι το περίπτερο δεν πας. Η καταναγκαστική ανανέωση της νέας χρονιάς μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα. Το ότι αντί για 2017 έχουμε 2018 δε σημαίνει πως πρέπει να γίνεις άλλος άνθρωπος.