ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

6 τρόποι για να χάσεις βάρος χωρίς καν να σηκωθείς από το γραφείο σου

Όλες εμείς οι αγωνίστριες του γραφείου που παλεύουμε καθισμένες σε ορθή γωνία για τουλάχιστον ένα 8ωρο, και δεν έχουμε εκείνον τον μεταβολισμό που καίει τα πάντα άπαξ και μπουν στον οργανισμό μας, αντιμετωπίζουμε δυσκολία με την απώλεια βάρους.    

Η καθιστική ζωή και το γραφείο, μπορούν πολύ εύκολα να σε κάνουν να νιώσεις ότι δεν παρέχεις στον εαυτό σου και τις πιο υγιεινές συνθήκες διαβίωσης. Υπάρχουν όμως ορισμένοι τρόπο “να το κλέψεις” και να διευκολύνεις κι αυτόν τον δόλιο τον μεταβολισμό να κάνει τη δουλειά του.

Ρίξε μια ματιά.

Δοκίμασε τα παντζάρια

Έρευνες έχουν δείξει ότι το οξείδιο του αζώτου που βρίσκεται στα παντζάρια, βελτιώνει την κυκλοφορία αμέσως, οπότε μια παντζαροσαλάτα θα βοηθήσει να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.

Βάλε λίγο πιπέρι καγιέν στη ζωή σου

Ακόμα ένα συστατικό που υπόσχεται να βάλει φωτιά στον μεταβολισμό σου. Φρόντισε να το χρησιμοποιείς στα γεύματά σου όσο πιο συχνά μπορείς.

Μην κάθεσαι όταν μπορείς

Καίμε περισσότερες θερμίδες όταν είμαστε όρθιες, και οι έρευνες που δείχνουν πως το να κάθεσαι όλη μέρα σου κάνει κακό, είναι υπερβολικά πολλές για να τις αψηφήσουμε. Σήκω να βάλεις νερό, ή απλά κάνε μια βόλτα γύρω από το γραφείο σου ανά μία ώρα. (Εντάξει αυτό το βήμα απαιτεί να μην κάθεσαι, ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ.)

Γυμνάσου στο γραφείο

Κράτα με τις παλάμες σου τα μπράτσα της καρέκλας, σήκωσε λίγα εκατοστά τα πόδια σου από το πάτωμα, σφίξε τους κοιλιακούς σου και σήκωσε το κορμί σου χρησιμοποιώντας τα χέρια σου και ασκώντας πίεση στα χερούλια της καρέκλας. Επίστρεψε στη θέση σου και επανάλαβε για ένα αποτελεσματικό προγραμματάκι στη δουλειά.

Εκτάσεις ποδιών

Έτσι όπως κάθεσαι, σήκωσε το ένα σου πόδι ώστε να σχηματίσει γωνία 90 μοιρών με τον κορμό σου. Κράτα το στην ευθεία για δέκα δευτερόλεπτα και επανάλαβε με το άλλο. Όταν αρχίσει να σου φαίνεται εύκολο άυξησε το χρόνο που μένεις στον αέρα.

Άλλαξε το ρόφημά σου

Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει πολύ αποτελεσματικά με την απώλεια βάρους, οπότε αντί για τέσσερα φλυτζάνια καφέ, δοκίμασε να πίνεις τσάι και πιθανότατα θα δεις αποτελέσματα χωρίς καν να σηκωθείς από το γραφείο σου.