ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η καλύτερη στάση για να κοιμάσαι

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ και στριφογυρνάς στον ύπνο σου, μην ρίχνεις την ευθύνη στο πάπλωμα ή το μαξιλάρι, αφού μπορεί η αιτία να είναι κάτι πολύ πιο απλό και εύκολο να λυθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στάση στην οποία βολεύεσαι στα ραντεβού σου με τον Μορφέα, παίζει σπουδαίο ρόλο στο να κοιμάσαι χωρίς να ξυπνάς ενδιάμεσα και στο να καταφέρνεις τελικά να ξεκουράζεσαι.

Η ιδανική στάση για να κοιμηθείς, λοιπόν, είναι στο πλάι, αλλά στην αριστερή σου πλευρά, με λυγισμένα τα γόνατα και ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου. Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ανακουφίζεσαι από τυχόν πόνο στην πλάτη, προλαμβάνεις το δυνατό ροχαλητό, δεν επιβαρύνεις το στομάχι σου και εμποδίζεις την αναρροή, ένα από τα πρώτα στάδια της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Αντιθέτως, αν κοιμηθείς στα δεξιά σου, πιέζονται τα αιμοφόρα αγγεία σου και εμποδίζουν τη μέγιστη κυκλοφορία. Έτσι, για να αντισταθμίσεις αυτή την έλλειψη κυκλοφορίας, θα στριφογυρνάς μέσα στον ύπνο σου.

Στον αντίποδα, στάσεις ύπνου οι οποίες βλάπτουν την υγεία σου. Σύμφωνα με το WebMD, καλύτερα να μην κοιμάσαι πλακώνοντας το στομάχι σου (δηλαδή μπρούμυτα), γιατί μπορεί να ζορίσεις την πλάτη σου χαμηλά και τον λαιμό σου, κι έτσι να κάνεις ακόμα χειρότερο το ροχαλητό.

Απόψε ξέρεις, πάρ’ το όλο αριστερά.