ΤΣΑΙ

Το ρόφημα με το μυστικό συστατικό που θα διώξει τις αϋπνίες

Τίποτα δεν είναι πιο εκνευριστικό από το να στριφογυρνάς με τις ώρες στο κρεβάτι προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κοιμηθείς. Το στρες της καθημερινότητας, η χρήση του smartphone και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τόσο εύκολα το διακόπτη στο μυαλό μας και να χαλαρώσουμε έχουν χαλάσει την ποιότητα του ύπνου μας.

Κάπου εδώ μπαίνουν τα βότανα και οι διάφορες ποικιλίες τσαγιών που βοηθάνε τον οργανισμό μας να ηρεμήσει- ένα από αυτά είναι και το τσάι μπανάνας. Ναι, καλά διάβασες. Μια βόλτα από τα fitness blogs και instagrams και θα δεις ότι αρκετοί είναι αυτοί που έχουν δοκιμάσει να πιουν το συγκεκριμένο τσάι, γιατί όπως λένε η φλούδα της μπανάνας είναι ακόμα πιο πλούσια σε κάλιο και μαγνήσιο από την σάρκα και αυτά τα συστατικά είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα και τη χαλάρωση των μυών.

Η προσθήκη της κανέλας είναι εξίσου σημαντική καθώς εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, κάτι που βοηθάει στη σωστή λειτουργία των ορμονών, η οποία με τη σειρά της μας χαρίζει καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς μια μπανάνα, λίγη κανέλα και ένα κατσαρολάκι νερό. Αναλυτικότερα,

Υλικά

1 μέτρια μπανάνα, καλά πλυμμένη

1 κ.γ κανέλα

1 κατσαρολάκι νερό

Εκτέλεση

1. Πλύνε καλά την μπανάνα και κόψε τις άκρες της.

2. Μόλις ξεκινήσει να βράζει το νερό, ρίξε την μπανάνα και άφησέ την για 10 λεπτά, ρίξε την κανέλα και ανακάτεψε ελαφριά.

3. Σούρωσε το τσάι και απόλαυσέ το με λίγη στέβια ή μέλι.