ΥΓΕΙΑ

3 πράγματα που κάνουν χειρότερους τους πόνους της περιόδου

Pexels

Ορισμένες γυναίκες περνάνε ανώδυνα τις μέρες της περιόδου τους, χωρίς να υποφέρουν διπλωμένες στα δύο, αγκαλιά με ένα μαξιλάρι, κομπρέσα και τη γάτα αγκαλιά για να τις ζεσταίνει. Αυτό το θέμα ΔΕΝ αφορά αυτές τις γυναίκες, όχι.

Αφορά εκείνες που τα πρώτα 24ωρα της περιόδου τους γίνονται ένα με τον καναπέ και το κυρίαρχο συναίσθημα είναι αυτό που είχε πει και η αγαπημένη μας Leslie Knope, ”Όλα πονάνε και πεθαίνω”.

Αν, λοιπόν, ανήκεις στις άτυχες που περνάνε δυσμηνόρροια φρόντισε να αποφύγεις τα εξής 5 πράγματα, ώστε να περνάς όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την περίοδό σου.

1. Το στρες

Η αλήθεια είναι πως το στρες ευθύνεται για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας (σωματικά και ψυχολογικά). Φυσικά δεν γινόταν να μην επηρεάζει και την ήδη διαταραγμένη ψυχολογία μας στις μέρες τις περιόδου. Μπορεί να μην είναι εύκολο να το ξεφορτωθείς, ωστόσο, μπορείς να κάνεις ορισμένες ασκήσεις για να ηρεμείς τα νεύρα σου, όταν νιώθεις να φουντώνεις.

2. Η κακή διατροφή

Όταν λέμε κακή διατροφή δεν εννοούμε μόνο το junk food που επιβαρύνει τον οργανισμό σου, αλλά και το γεγονός ότι δεν τρως σωστά γεύματα ανά τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να εξαντλείς το σώμα σου. Ειδικά τις μέρες της περιόδου, χρειάζεται να τρως μικρά και συχνά γεύματα για να αποφύγεις τυχόν ζαλάδες και καούρες, που θα σε κουράσουν περισσότερο.

3. Συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής

Όταν το σώμα σου προσπαθεί να διαχειριστεί το γεγονός ότι αιμορραγεί καλό θα ήταν να μην πας στο γυμναστήριο για να κάνεις βάρη ή αερόβιες ασκήσεις. Προτίμησε χαλαρωτικές στάσεις γιόγκα ή πιλάτες και κάνε (αν αντέχεις τον πόνο) λίγο περπάτημα στο διάδρομο.