Γιατί πάμε συχνότερα τουαλέτα όταν έχουμε περίοδο; Ρωτήσαμε τον γυναικολόγο

Main Image

Τι συμβαίνει τις δύσκολες μέρες και έχουμε συχνότερα ραντεβού με την τουαλέτα;

Εδώ που τα λέμε λίγο μεταξύ μας, θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι τις μέρες εκείνες που δεχόμαστε επισκέψεις από τους Ρώσους, τότε που "έχουμε τα ρούχα μας", "περνάμε περιοδεύων" και γενικά έχουμε περίοδο, κάτι αλλάζει στη σχέση μας με την τουαλέτα.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σε μια από τις πολύ ανοιχτές συζητήσεις που κάνουμε στα γραφεία του Ladylike, καθότι οκτώ κορίτσια καθημερινά στον ίδιο χώρο, τέθηκε επί τάπητος και το πώς μπορεί να συμπέσουν οι δύσκολες μέρες του μήνα με τις εύκολες μέρες του εντέρου.

ADVERTISING

Σε περίπτωση που δεν το είχες σκεφτεί ως τώρα, παρατήρησε την επόμενη φορά που θα έχεις περίοδο, πόσο πιο εύκολα και συχνά έχεις ανάγκη να επισκεφθείς την τουαλέτα για το νούμερο δύο.

Η ανάγκη για να λυθεί αυτό το μυστήριο και το γιατί τελικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι επικοινώνησα με τον γυναικολόγο μου, Τζεννάρο Καστάλντο και ζήτησα κάποιες εξηγήσεις. Μετά από μερικές γραμμές άβολου chat, η απάντηση ήρθε άκρως επαγγελματική και ιατρική:

"Φυσιολογικά, οι συνθήκες που δημιουργούνται στην περίοδο (αιμόρροια, συσπάσεις της μήτρας κτλ) διεγείρουν το έντερο με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε πιο συχνά στην τουαλέτα. Σε ορισμένες παθήσεις (πχ. ενδομητρίωση) αυτό γίνεται πολύ έντονο και μπορεί να παρουσιαστεί αιμόρροια και από τον πρωκτό".

Είναι, λοιπόν, απολύτως φυσιολογικό και δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Αν όμως, η αύξηση αυτής της συχνότητας επισκέψεων στην τουαλέτα, σε κάνει να πονάς, ή δεις αίμα από τον πρωκτό, καλύτερα να επικοινωνήσεις με τον γυναικολόγο σου.

ADVERTISING

Ευχαριστούμε τον Τζεννάρο Καστάλντο, χειρουργό, μαιευτήρα, γυναικολόγο.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.