Ρώτα τον γιατρό: Πόσο υψηλές είναι οι πιθανότητες εγκυμοσύνης στην 3-4η μέρα της περιόδου;

Main Image

Σε ερώτηση αναγνώστριας απαντά ο γυναικολόγος Τζεννάρο Καστάλντο.

O χειρούργος μαιευτήρας γυναικολόγος, Τζεννάρο Καστάλντο, απαντάει στην απορία αναγνώστριας σχετικά με τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μετά από επαφή που είχε εν μέσω της περιόδους της. Στείλε και εσύ τις δικές σου απορίες, μέσα από τη σχετική φόρμα.

Καλησπέρα σας, ήμουν αδιάθετη την 3-4η μέρα της περιόδου είχα λίγο αίμα και κάναμε έντονο σεξ με προφυλάξεις με το φίλο μου. Φοβάμαι μήπως έσπασε το προφυλακτικό (δεν το εξετάσαμε) κι έγινε καμία στραβή. Το σκέφτομαι κι έχω πολύ άγχος και πονάκια χαμηλά.... Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες; Πότε γίνεται τεστ εγκυμοσύνης; Ευχαριστώ.

ADVERTISING

Αγαπητή αναγνώστρια, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά χαμηλές κατά την 3η-4η μέρα περιόδου. Η ωορρηξία, απαραίτητη προϋπόθεση για την γονιμοποίηση, συμβαίνει περίπου 14 μέρες πριν την επόμενη περίοδο οπότε σε έναν κύκλο 28 ημερών αυτή συμπίπτει με την 14η μέρα του κύκλου (από την 1η μέρα περιόδου).

Το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στα γεννητικά όργανα της γυναίκας μέχρι και 5 μέρες έτσι αν η επαφή υπήρξε την 4η μέρα δεν θα υπάρξει βιώσιμο σπέρμα κατά την ωορρηξία (4+5=9η μέρα). Παρόλα αυτά αν ο κύκλος σας δεν είναι σταθερός ή αν είναι κοντύτερος (22-23 μέρες) υπάρχει κάποια πιθανότητα εγκυμοσύνης, αν και μικρή. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον δεν έχουν περάσει πάνω από 3-5 μέρες από την επαφή καλό θα ήταν να πάρετε το «χάπι της επόμενης μέρας».

Το τεστ κυήσεως στο αίμα (β-Χοριακή) αρχίζει να είναι θετικό περίπου 10 μέρες μετά την γονιμοποίηση αλλά για να έχουμε έγκυρα αποτελέσματα είναι καλύτερο να περιμένουμε τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

ADVERTISING

Ρώτα και εσύ τον γιατρό! Στείλε μας την απορία σου και σύντομα ο ειδικός θα σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις.

ADVERTISING
oscars header logo
Sponsored by sponsor nova logo

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ποιες ήταν οι ελληνικές ταινίες που διεκδίκησαν αυτή την τεράστια διάκριση;

ΟΔΗΓΟΣ ΟΣΚΑΡ 2018: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ

Πού, πώς, πότε και κυρίως ποιοι διεκδικούν τα Χρυσά Αγαλματίδια του 2018; Όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν τη μεγάλη τελετή.

ΟΣΚΑΡ: ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ (ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)

Ο Leonardo Di Caprio πρέπει να νιώθει πολύ όμορφα που επιτέλους δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα.


SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.