ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

5 λόγοι που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τη δυσάρεστη μυρωδιά του κορμιού σου

Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τόσο συχνότερα είναι τα κρούσματα "ωχ πάλι κάποιος δεν πλύθηκε σήμερα", όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο. Πολλές φορές είναι πράγματι αλήθεια και όπως έχω συμπεράνει και μετά από προσωπική παρατήρηση και ενδελεχή μελέτη, όντως ο κόσμος δεν πλένεται όσο θα έπρεπε.

Ωστόσο, μπορεί να τύχει και στις μοσχομυρωδάτες και καθαρές ψυχές, να περάσουν μια φάση δυσοσμίας, την οποία δε μπορούν να εξηγήσουν. Για αυτές τις δύσκολες στιγμές είμαι εγώ εδώ φίλη αναγνώστρια.

Ορίστε πέντε λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για τη δυσάρεστη οσμή του σώματός σου.

1. Τροφές ή ποτά που κάνουν τον οργανισμό σου να παράξει δυνατές οσμές

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι μυρίζεις λίγο παραπάνω όταν πίνεις πολύ αλκοόλ και αυτό είναι κάπως φυσιολογικό, επειδή η αιθυλική αλκοόλη κάνει το σώμα μας να παράγει δύσοσμο ιδρώτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, το κάρι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

2. Δεν αλλάζεις συχνά σουτιέν

Το να φοράς όλη μέρα το ίδιο σουτιέν, ενώ έχεις ιδρώσει κιόλας, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία επίμονων βακτηρίων, τα οποία θα μεταφερθούν στο δέρμα σου και θα κάνουν τον ιδρώτα σου να μυρίζει. Πού καταλήγουμε; Αλλάζουμε και πλένουμε συχνότερα τα σουτιέν.

3. Μένεις πολλή ώρα με τα ρούχα της γυμναστικής

Αυτό έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το να φορούσες το ίδιο σουτιέν για μια εβδομάδα και ακόμα χειρότερα. Άλλαξε αμέσως μετά την προπόνηση και κάνε ένα ντουζάκι. Και εννοείται πως τα ρούχα της γυμναστικής, πάνε αμέσως για πλύσιμο.

4. Είσαι πάρα πολύ αγχωμένη

Το υπερβολικό άγχος δε σε κάνει μόνο να ιδρώνεις, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε έντονες, δυσάρεστες οσμές. Το στρες, ενεργοποιεί τους αποκρινούς αδένες, οι οποίοι συχνά απελευθερώνουν δύσοσμο ιδρώτα. Δοκίμασε να χαλαρώσεις, αντί να βάλεις ένα μπουκάλι άρωμα.

5. Φοράς υφάσματα που δεν αναπνέουν

Ιδανικά πρέπει να φοράμε μόνο βαμβακερά και υφάσματα από απορροφητικά υλικά, τα οποία επιτρέπουν στο κορμί να στεγνώσει, αντί να εγκλωβίζουν τον ιδρώτα και να ενισχύουν την κακοσμία.