TIPS

6 παράξενοι λόγοι που λαδώνουν τα μαλλιά σου

Τα λιπαρά μαλλιά είναι σίγουρα ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα για όλες μας. Όχι επειδή βαριόμαστε να τα λούσουμε, αλλά επειδή συμβαίνει αρκετά συχνά να τα λούζουμε και την επόμενη μέρα να ξυπνάμε και να είναι λαδωμένα.

Πέρα, λοιπόν, από την αποχή σου από το λούσιμο, υπάρχουν και λιγότερο προφανείς λόγοι στους οποίους οφείλεται η υπερβολική λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής σου.

1. Η περίοδός σου

Οι ορμονικές διακυμάνσεις μπορούν να κάνουν τους αδένες σου να υπερπαράγουν έλαια. Αυτή η υπερβολική λιπαρότητα λαδώνει τα μαλλιά σου, αλλά σου προκαλεί και ξεσπάσματα ακμής.

2. Κάνεις συχνά αλογοουρές

Η λιπαρότητα και η βρωμιά συσσωρεύονται στο κεφάλι σου όταν τα μαλλιά σου είναι τραβηγμένα πίσω, κι έτσι λαδώνουν. Να τα αφήνεις κάτω πιο συχνά.

3. Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα

Τα πολύ βαριά ή σκληρά προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σου, μπορεί να συσσωρεύουν υπερβολικά έλαια στις ρίζες των μαλλιών σου.

4. Λούζεσαι πολύ συχνά

Το υπερβολικά συχνό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σου κι έτσι ο οργανισμός σου προσπαθεί να τα αναπληρώσει υπερπαράγοντας έλαια. Δοκίμασε να αφήνεις μία με δύο μέρες ανάμεσα στα λουσίματα.

5. Έχεις σγουρά μαλλιά

Οι σγουρομάλλες συνήθως δεν βουρτσίζετε αρκετά συχνά τα μαλλιά σας κι έτσι τα έλαια δεν διανέμονται σε όλη την έκταση της τρίχας, αλλά παγιδεύονται στις ρίζες.

6. Έχεις πιτυρίδα

Τα έλαια στο κεφάλι και η συσσώρευσή τους μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία και πιτυρίδα, η οποία παγιδεύει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Είναι ένας φαύλος κύκλος, γι’ αυτό δοκίμασε να χρησιμοποιείς αντιπιτυριδικά σαμπουάν.