Αυτή η πολύ απλή δραστηριότητα θα ενισχύσει τη μνήμη σου

Main Image

Όχι δεν είναι άσκηση γυμναστικής, ούτε θα χρειαστεί να λύσεις sudoku.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η μνήμη χρειάζεται βοήθεια και ενίσχυση συχνά πυκνά, αφού τείνει να ασθενεί όσο περνούν τα χρόνια. Θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι μεγαλώνοντας σου είναι αρκετά πιο δύσκολο να θυμηθείς ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων, ακόμα και υποχρεώσεις. (Τουλάχιστον μπορούμε να χρησιμοποιούμε το γεγονός αυτό σαν αποδεδειγμένη δικαιολογία για τυχόν σημαντικά πράγματα που μπορεί να ξεχάσουμε.)

Πέρα από το να λύνεις σταυρόλεξα, να διαβάζεις, να παίζεις παιχνίδια μνήμης και να βάζεις μια σταλιά βασιλικό πολτό κάτω από τη γλώσσα σου (μπλιαξ), οι επιστήμονες βρήκαν κάτι ακόμα που μπορεί να ενισχύσει το μνημονικό σου κατά 20% και δεν είναι και καθόλου κουραστικό. Μη σου πω το απολαμβάνεις κιόλας.

ADVERTISING

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Utah, λοιπόν, έκαναν ένα πείραμα ώστε να ελέγξουν πώς αποδίδει η μνήμη ενός ανθρώπου σε φυσιολογικές συνθήκες και πώς μετά από μια βόλτα στη φύση. Οι ίδιοι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μετρήσουν ανάποδα και πηδώντας τα νούμερα τρία - τρία και φυσικά απέδωσαν καλύτερα σε αυτό το τεστ, αφού έκαναν μια βόλτα στην εξοχή.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

ο προμετωπικός φλοιός, ή το μέρος του εγκεφάλου που δεσμεύεται για τη λήψη αποφάσεων και την επίλυση προβλημάτων, κουράζεται από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ο χρόνος που περνάει κανείς στη φύση ανακουφίζει από το άγχος, επιτρέποντας στον εγκέφαλο να αναρρώσει. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η διαδικασία αποκατάστασης μπορεί να αυξήσει τη μνήμη έως και 20%, ενώ η δημιουργικότητα αυξάνεται κατά 50%.

ADVERTISING

Όλο και περισσότεροι λόγοι για να πας μια εκδρομή στην εξοχή.

10 ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Αποφθέγματα για τον έρωτα που μπορεί να αγγίζουν μία ευαίσθητη χορδή σου.

''ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ'': ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για την έμφυλη βία, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να δεις.

BATWOMAN: Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΣΒΙΑ ΥΠΕΡΗΡΩΙΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Η LGBTQ κοινότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη της κόμικ εκπρόσωπο.

ΚΟΚΚΙΝΟ CAT EYE LOOK; ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΟΧΙ, ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν δεν είσαι φαν του κόκκινου κραγιόν, τότε πες το «ναι» στο κόκκινο eyeliner.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.