ΜΠΑΝΑΝΑ

Συνταγή για τραγανές τηγανητές μπανάνες

Συνήθως τις απολαμβάνεις όταν τρως κινέζικο στο σπίτι ή σε κάποιο εστιατόριο. Μόνη σου δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ να τις φτιάξεις. Μήπως ήρθε η ώρα; Οι τηγανητές μπανάνες φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμες. Δες παρακάτω τη συνταγή του σεφ μας, Βασίλη Τζίμα και μπες στην κουζίνα.

Θα χρειαστείς:

400 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

5-6 μπανάνες, όχι πολύ ώριμες

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Για το κουρκούτι

100 γρ. αλεύρι από ρύζι ή για όλες τις χρήσεις

100γρ. κορν φλάουερ

4 κ.σ. σουσάμι

1 κ.γ five spices (κινέζικο μπαχαρικό)

1 κ.γ αλάτι

2 κ.σ ζάχαρη

250 ml νερό

Eκτέλεση:

Πρώτα ξεκινάς με το κουρκούτι. Αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, σε ένα μπολ.

Κάνοντας ένα κενό στη μέση ρίχνεις και το νερό και ανακατεύεις καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, χωρίς να έχει σβόλους.

Το βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Δέκα λεπτά πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα ξεφλουδίζεις τις μπανάνες και τις κόβεις σε ό,τι σχήμα θέλεις.

Ρίχνεις το λάδι στο τηγάνι. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο κουρκούτι στο λάδι.

Βάζεις τις μπανάνες μέσα στο κουρκούτι και τις καλύπτεις καλά. Με ένα πιρούνι τις μεταφέρουμε στο λάδι. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τις τοποθετείς σε χαρτί .

Σερβίρεις με το παγωτό βανίλια από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Βρες περισσότερες συνταγές στο www.tzispot.com