ΣΥΝΤΑΓΗ

Burger με μοτσαρέλα και σάλτσα μανιταριών και αντίο ζωή

Και ποιος δεν τα αγαπάει; Αλήθεια υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στη θέα ενός ζουμερού burger; Εμείς δεν μπορούμε με τίποτα να τους αντισταθούμε για αυτό και ζητήσαμε από τον σεφ μας, Βασίλη Τζίμα, να μας στείλει μία εναλλακτική συνταγή για να δοκιμάσουμε. Και ιδού:

Θα χρειαστείς:

Για τα burgers:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 αυγό

1/2 κ.γ. worchestershire sauce

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

2 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1/2 φλ. τρίμμα μπαγιάτικου ψωμιού

2 κ.σ. γάλα

4 ψωμάκια για Burger

1 τομάτα κομμένη σε φέτες

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

4 φέτες τυρί μοτσαρέλα

αλάτι, πιπέρι

Φύλλα μαρουλιού

 

Για τη σάλτσα μανιταριών:

400 γρ. μανιτάρια σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

50 ml ουίσκι

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:

Για τη σάλτσα

Σε τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει καλά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σωτάρεις μέχρι να ροδίσει και μετά ρίχνεις το σκόρδο και τα μανιτάρια, σωτάρεις ξανά μέχρι να ροδίσουν και τα μανιτάρια (περίπου 2-3 λεπτά), μετά σβήνεις με το ουίσκι, χαμηλώνεις τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτεις την κρέμα γάλακτος. Αφήνεις να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.

Για το μπιφτέκι

Σε ένα μπολ χτυπάς το αυγό με το γάλα. Ρίχνεις μέσα το τρίμμα ψωμιού, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την worchestershire sauce, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και προσθέτεις και τον κιμά. Ζυμώνεις μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο – σκεπασμένο – και το αφήνεις για 6 ώρες. Μετά την πάροδο των 6 ωρών το βγάζεις από το ψυγείο και πλάθεις μπιφτέκια 1 εκ. παχιά και στο μέγεθος του ψωμιού για Burger. Ψήνεις σε προθερμασμένο grill για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να μην ”κρατάει” ο κιμάς.

Ψήνεις τα ψωμιά για το Burger και τα κρεμμύδια στη σχάρα, στο grill. Στο ψωμάκι που θα χρησιμοποιήσεις για βάση βάζεις μουστάρδα, 1 φύλλο μαρουλιού, τομάτα, το μπιφτέκι, τη μοτσαρέλα, το κρεμμύδι και από πάνω τη σάλτσα μανιταριών.

Καλή απόλαυση!

Βρες περισσότερες συνταγές στο www.tzispot.com