ΚΑΦΕΣ

Tips για να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη

Νιώθεις την ανάγκη να ελαττώσεις ή και να κόψεις τελείως την επεξεργασμένη ζάχαρη από τη διατροφή σου; Καταρχάς, μπράβο για την απόφαση που πήρες, καθώς τα οφέλη της αποχής από τη ζάχαρη είναι πολλά, αλλά (δυστυχώς) η απεξάρτηση από αυτή είναι λίγο δύσκολη, ειδικά αν έχεις μάθει να πίνεις τον καφέ σου κάθε μέρα με αρκετή ζάχαρη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τη γλύκα που σου δίνει η ζάχαρη με κάποια άλλα συστατικά. Όχι, δεν εννοούμε υποκατάστατα ζάχαρης ή γλυκαντικές ουσίες, αλλά μπαχαρικά που χαρίζουν πλούσιο άρωμα και γεύση στον καφέ σου και δεν σε φορτώνουν θερμίδες.

Κανέλα

Η πλούσια γεύση της κανέλας μπορεί να ξεγελάσει εύκολα τους γευστικούς σου κάλυκες και να μεταμορφώσει τον σκέτο καφέ σου σε απολαυστικότατο ρόφημα! Εκτός από αυτό όμως μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη του αίματος, τα τριγλυκερίδια και LDL- χοληστερόλη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Άγλυκη σκόνη κακάο

Ένα κουταλάκι του γλυκού άγλυκης σκόνης κακάο αρκεί για να αποκομίσεις τα αντιοξειδωτικά οφέλη των φλαβανοειδών της σοκολάτας και να απολαύσεις ένα ρόφημα με πλούσια γεύση.

Εκχύλισμα βανίλιας

Το εκχύλισμα βανίλιας κάνει τα πάντα πιο γευστικά, γιατί όχι και τον καφέ σου; Λίγες σταγόνες στον καφέ σου και θα δεις ότι θα αλλάξει τελείως η γεύση, ενώ θα έχεις την ψευδαίσθηση πως αυτό που πίνεις είναι γλυκό. Σε περίπτωση που δεν σε έπεισα, να σου πω ότι το εκχύλισμα βανίλιας έχει 0 θερμίδες και περιέχει 0 γρ. ζάχαρης σε αντίθεση με τα σιρόπια βανίλιας, που έχουν περίπου 80 θερμίδες και 20 γρ. ζάχαρη/ μερίδα.

Μοσχοκάρυδο

Και κλείνουμε με το μοσχοκάρυδο, που ταιριάζει εξαιρετικά με τον ελληνικό καφέ και μπορεί να συνδυαστεί με την κανέλα και το κάρδαμο για πιο πλούσια γεύση. Μισό κουταλάκι του γλυκού (και λίγο λιγότερο) αρκεί για να απολαύσεις τον πιο γευστικό καφέ, που θα σε κάνει να ξεχάσεις τη ζάχαρη.