ΓΛΥΚΑ

Αυτό το ρυζόγαλο με σοκολάτα θα ανυπομονείς να το φας

Shutterstock

Είναι το γλυκό που ποτέ δεν θα ακούσεις να μπαίνει σε φράση τύπου «να είχαμε τώρα ένα ρυζόγαλο». Ακόμα και ως παιδί, το θυμάσαι να υπάρχει συχνά στο ψυγείο του σπιτιού σου, σε αυτά τα παλιομοδίτικα μπολ της μαμάς σου, αλλά δεν είναι ότι το κατανάλωνες με μανία.

Ακόμα και τις φορές που ήθελες κάτι γλυκό, το έπαιρνες απρόθυμα από το ράφι του ψυγείου για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου με μέτριο τρόπο. Εντάξει το έτρωγες, αλλά χωρίς να μπορείς να καταλάβεις αν σε έκανε χαρούμενη ή όχι.

Ωραία τώρα πάρε ένα σφουγγάρι και σβήσε από το μαυροπίνακα του μυαλού σου κάθε τι που πίστευες για το ρυζόγαλο. Σου έχουμε την συνταγή που θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη γι΄αυτό το σπιτικό γλυκό.

Ρυζόγαλο με σοκολάτα. Ξέρω ότι ακόμα δεν μπορείς να ενθουσιαστείς τόσο ώστε να αφήσεις ο,τι κάνεις και να τρέξεις στην κουζίνα να το φτιάξεις αφού δεν ξέρεις τι γεύση έχει, αλλά σου υπόσχομαι οτι αξίζει (και σου μιλάει ένας άνθρωπος που αποστρεφόταν το ρυζόγαλο). Άσε που γίνεται και πανεύκολα.

Υλικά:

150 γρ. ρύζι γλασέ

1 λίτρο γάλα φρέσκο

1 φλ. τσαγιού νερό

2 κ.γ. κορν φλάουρ

150 γρ. κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος ψιλοκομμένη

1 (αλλά σε παίρνει και λιγότερο αν το θέλεις light) φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 βανίλια σε στικ

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

1. Ρίχνεις το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένεις με νερό.

2. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνεις το νερό, το αλάτι και το ρύζι. Όταν το ρύζι πιει το μεγαλύτερο μέρος του νερού, χαμηλώνεις τη φωτιά, προσθέτεις το γάλα και τη ζάχαρη και σιγοβράζεις για περίπου δεκαπέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

3. Προσθέτεις το κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 2 κ.σ. κρύο νερό και τη βανίλια και ανακατεύεις για ακόμα δύο λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

4. Ρίχνεις  μέσα και την κουβερτούρα και ανακατεύεις προσεκτικά, μέχρι να λιώσει. Σερβίρεις σε μπολ και αφήνεις να κρυώσει. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου!