Το μυστικό για να κάνεις την μπριζόλα σου ακόμα πιο ζουμερή

Main Image

Θέλεις η μπριζόλα που θα μαγειρέψεις να είναι μαλακή και ζουμερή; Υπάρχει ο τρόπος.

Κι αν έχουν γραφτεί άρθρα για την τέλεια, καλοψημένη, ζουμερή, μαλακή μπριζόλα. Και η αλήθεια είναι πως όλοι, και ειδικά όσοι δηλώνουν λάτρεις του κρέατος, κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε μαγειρέψει και έχουμε φάει μια πολύ καλή μπριζόλα.

Το ψήσιμο της μπριζόλας είναι τέχνη την οποία, εδώ στο Ladylike, έχουμε αναλύσει κατά καιρούς (καλό αλάτισμα πριν από το ψήσιμο, να την αφήνεις να ''ξεκουραστεί '' πριν από το σερβίρισμα'' κ.α.). Σίγουρα ο καθένας έχει τα μυστικά του, αλλά επειδή όσο ζεις μαθαίνεις, σήμερα ήρθε η ώρα να μάθεις κάτι που, πιθανώς, σου διέφευγε.

ADVERTISING

Θέλουμε να σου μιλήσουμε για το κόλπο με το παγάκι. Πολύ απλό. Πολύ αποτελεσματικό.

Με το που ακουμπήσεις την μπριζόλα πάνω στο καυτό σκεύος ψησίματος, τοποθέτησε ένα παγάκι πάνω στην επιφάνεια της. Άφησε το για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και, με μια λαβίδα, γύρισε τη μπριζόλα από την άλλη μεριά. Με αυτό τον τρόπο, όταν η μπριζόλα ψηθεί, θα είναι πολύ πιο ζουμερή.

ADVERTISING

Προσοχή: Αυτό το κόλπο ισχύει για τις περιπτώσεις που ψήνεις τη μπριζόλα στη σχάρα, στο γκριλ ή στο τηγάνι, όχι όμως και στο φούρνο. Επίσης μπορείς να το εφαρμόσεις και στα μπιφτέκια.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.