ΦΑΓΗΤΟ

Πες μου πώς τρως τη σαλάτα σου να σου πω ποια είσαι

Η σαλάτα είναι το απόλυτο συνοδευτικό γεύμα όλου του χρόνου. Ειδικά όμως το καλοκαίρι, παρόλο που τα μαρούλια και τα αγγούρια δεν είναι και εφάμιλλα της μακαρονάδας, υπάρχουν πολλές φορές που τη λιγουρευόμαστε.

Λίγο η ζέστη, η σκέψη μιας δροσερής σαλάτας που σε χορταίνει και ταυτόχρονα δε σε φουσκώνει, τα χρώματα και το ότι η ποσότητά της είναι αντιστρόφως ανάλογη των τύψεων που σε φορτώνει μόλις την καταναλώσεις, αλλά και το πόσο ωραία γράφει στις φωτογραφίες, είναι μερικά μόνο από τα επιχειρήματα που τη βάζουν στην κορυφή των  επιλογών του μενού μιας γυναίκας.

Όταν, λοιπόν, πεινάσεις και ρίξεις μια ματιά στη νέα υπηρεσία online ordering των everest, στην παραπάνω λίστα με τα πλεονεκτήματα μιας σαλάτας, προστίθεται ένα ακόμα βασικό: ότι μπορείς να τη φτιάξεις όπως θες εσύ, διαλέγοντας από έναν κατάλογο υλικών και dressings, που δεν αφήνει καμια μας ανικανοποίητη. Επίσης στη νέα ιστοσελίδα μπορείς να παραγγείλεις εύκολα και γρήγορα, online μέσω υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή tablet, με επιλογή είτε την παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα (take away) με προτεραιότητα, είτε την παράδοση της παραγγελίας με delivery στη διεύθυνση της επιλογής σου.

 

Δήμητρα

iceberg – radicchio – κοτόπουλο φιλέτο – flakes παρμεζάνας – καρότο – τοματίνια – καρύδια – dressing μέλι – μουστάρδα

Η Δήμητρα δεν πίνει καφέ, αλκοόλ, δεν καπνίζει και την κοροϊδεύουμε για το πόσο λατρεύει πράγματα όπως η κινόα, ενώ βάζει στα αγαπημένα της φαγητά το σπανακόρυζο και ανυπομονεί να φάει φακές. Κάπως έτσι δεν είναι καθόλου παράξενο που είναι η μόνη που βάζει στη σαλάτα της ΚΑΡΟΤΟ. Αν δεν μιλάμε για μια κλασική σαλάτα που περιορίζεται στον –παραδόξως- τέλειο συνδυασμό λάχανο-καρότο, για ποιο λόγο να καταστρέψεις οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό υλικών, δεν ξέρω. 

Δέσποινα

Μαρούλι – τοματίνια – φέτα – κοτόπουλο φιλέτο – Caesar’s Dressing

Απλή, λιτή κι απέριττη, η Δέσποινα κάνει δίαιτα από τότε που γεννήθηκε, οπότε δεν θέλει πολλά – πολλά στη σαλάτα της, κι έτσι επωφελήθηκε και του deal με τα 4 υλικά με 4,5€. Επίσης, λατρεύει οτιδήποτε δηλώνει πιο petite version του αυθεντικού, γι’ αυτό και η ντομάτα περιορίστηκε στο ντοματίνι. Και φυσικά κοτόπουλο για να την ”κρατήσει”. Είναι και light, μην τα ξεχνάμε αυτά. Παρόλ’ αυτά κανείς δεν αντιστάθηκε ποτέ στη φέτα, γιατί να πάει κόντρα στο ρεύμα αυτό η Δέσποινα Δημά;

 

Νάνσυ

iceberg- radicchio – κοτόπουλο tikka masala – φέτα – λιαστή ντομάτα- τοματίνια -αγγούρι – κρουτόν – vinaigrette balsamico

Η Νάνσυ είναι ο σύμμαχός μου στην καθημερινή μας διατροφή με σαλάτες, αφού πάντα τα τάπερ μας ξεχειλίζουν και αναρωτιόμαστε πώς θα την ανακατέψουμε. Κάθε φορά που πηγαίνουμε να φάμε, αναρωτιέμαι τι θα έχει σκεφτεί να βάλει στη σημερινή της σαλάτα, οπότε δε μου έκανε καμία εντύπωση που έμπλεξε κοτόπουλο tikka masala με φέτα και δεν της έφτανε το τοματίνι, αλλά έβαλε ΚΑΙ λιαστή ντομάτα. Αυτή είναι η Νάνσυ μας, το σταυροδρόμι πολιτισμών, γεύσεων και αρωμάτων αυτού του site.

Μαριλέλλα

Μαρούλι Romaine – Καλαμπόκι – Κρουτόν – Κοτόπουλο Tikka Masala – Πράσινη πιπεριά – Caesar’s Dressing

H Μαριλέλλα φροντίζει να μας αποδεικνύει πόσο σοφά και σωστά έχει επιλέξει την επαγγελματική της καριέρα, ακόμα και όταν φτιάχνει σαλάτες. Σε μια παραλλαγή της σαλάτας του Καίσαρα, το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά θέλησε κάτι από Ινδία, και είπε να κάνει το κοτόπουλο λίγο πιο καυτερό – αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο στην κυρία. Κάπου εδώ, βέβαια, να σημειώσω πως της άρεσε τόσο πολύ η επιλογή της, ώστε την αποθήκευσε ως quick order, επιλογή την οποία σου δίνει το site των everest, για να μπορεί να ξαναπάρει την ίδια ακριβώς σαλάτα, χωρίς να χρειαστεί να επιλέγει κάθε φορά από την αρχή τα υλικά της.

 

Έφη

iceberg  – ντοματίνια – αυγό – πράσινη πιπεριά – αγγούρι – ελιές – κρουτόν – vinaigrette balsamico

Η Έφη πρέπει να είναι στον όγκο τον τελευταίο καιρό, αλλιώς δεν εξηγείται το ότι είναι η μόνη που διάλεξε να βάλει στη σαλάτα της αυγό, ενώ τα υπόλοιπα δεν θυμίζουν κάτι από σαλάτα του Σεφ. Βέβαια, όταν ο σεφ είναι η μάνα Έφη, πολλά μπορούν να συμβούν, οπότε στηρίζω την προσθήκη του αυγού και τον ομορφοχαμό που έκανε στη δική της σαλάτα.

Χριστίνα

iceberg – radicchio – τοματίνια – αγγούρι – κοτόπουλο φιλέτο και dressing μέλι – μουστάρδα

Η Χριστίνα είναι παραδοσιακή και στιλάτη, είναι η θεία Μερόπη του Ladylike. Είναι αυτή που θα κάθεται στο ραντεβού πάντα σταυροπόδι, θα παραγγείλει ένα ποτήρι λευκό κρασί, θα φωνάξει «σόδομα και γόμορρα» όταν της πω ότι πήγα στην παραλία και δεν έβαλα αντηλιακό. Περίμενα πιο μεγάλα πράγματα από εκείνη, βέβαια, να τα λέμε κι αυτά. Βέβαια, έκανε το τέλειο deal των τεσσάρων υλικών με 4,5€ και της το αναγνωρίζουμε.

 

Μάριον

iceberg radicchio – κοτόπουλο φιλέτο ψητό – φέτα – αγγούρι – πράσινη πιπεριά – ελιές – μανιτάρια φρέσκα – τοματίνια – κρουτόν – vinaigrette balsamico

Εγώ αντιμετώπισα το online μενού των everest, όπως θα αντιμετώπιζα κάθε λίστα πραγμάτων από την οποία θα είχα το ελεύθερο να διαλέξω ό,τι θέλω: χωρίς καθόλου φειδώ. Το νέο site είναι σχεδιασμένο ώστε να μειώνει την ταχύτητα στην παραγγελία και να διευκολύνει την εξυπηρέτηση σου, με απλό τρόπο και χωρίς περιττές κινήσεις. Μπορείς, λοιπόν, να επιλέξεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου την κάθε στιγμή. Οι δικές μου, προφανώς ήταν να ξεπεράσω μια ερωτική απογοήτευση, να ικανοποιήσω την πείνα μου, να δροσιστώ, να νιώσω πως είμαι διακοπές και όλα αυτά ταυτόχρονα. Επίσης, να πω κάπου εδώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αρέσουν στον κόσμο τα μανιτάρια και ξέρω πως η φέτα «κλωτσάει» σε σχέση με την αρμονία της σαλάτας μου, αλλά – όπως δήλωσα και παραπάνω – ποια είμαι εγώ να απορρίψω το φανταστικό αυτό λευκό τυρί;!

νέα υπηρεσία online ordering των everest παρέχει τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης παραγγελίας online μέσω υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου ή tablet, με επιλογή είτε την παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα (take away) με προτεραιότητα, είτε την παράδοση της παραγγελίας με delivery στη διεύθυνση της επιλογής του πελάτη.