ΠΙΤΣΑ

Για αυτό το λόγο υπάρχει το πλαστικό τραπεζάκι στο κουτί με την πίτσα

Θυμάμαι μια φορά που έπαιζα με το κουκλόσπιτο της Barbie και βρήκα ανάμεσα στα κουζινικά (της), ένα λευκό, πλαστικό σκαμπό(;) με τρία πόδια, απορώντας πού το είχα βρει. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να διαλευκανθεί το μυστήριο: παραγγείλαμε πίτσα και είδα ένα τέτοιο πανομοιότυπο "σκαμπό" στο κέντρο της, μόλις άνοιξα λαίμαργα το κουτί. Εννοείται πως το πήρα για να τα κάνω σετ στο κουκλόσπιτο, αλλά μέχρι και σήμερα δεν ήξερα τον λόγο ύπαρξής τους.

 

Είχα σκεφτεί ότι μπορεί να τοποθετούνται εκεί προκειμένου να μην χωριστούν τα κομμάτια και αρχίσουν να πέφτουν, γεγονός που δεν ισχύει βέβαια δεδομένου ότι τα κομμάτια δεν είναι εντελώς χωρισμένα μεταξύ τους, και το “σκαμπό” δεν έχει 8 πόδια για να τα συγκρατεί όλα στη θέση τους.

Ο πραγματικός λόγος λοιπόν που υπάρχει αυτό το πλαστικό στην πίτσα, είναι για να διατηρεί την απαραίτητη απόσταση ανάμεσα στο καπάκι της πίτσας και το ζεστό τυρί που ξαπλώνει πάνω στη ζύμη (σα να πείνασα). Αν δεν υπήρχε, το τυρί θα κόλλαγε στο καπάκι και όταν θα άνοιγες την πίτσα θα έβλεπες κάτι τέτοιο.

Καταστροφή.

Η γυναίκα που ευθύνεται γι’ αυτή τη σωτήρια εφεύρεση, ονομάζεται Carmela Vitale και ήταν από το Long Island. Το 1983 κατέθεσε την πατέντα της, την οποία και είχε ονομάσει “σωτήρα πακέτου” και πήρε έγκριση δύο χρόνια μετά. Μπορεί να μην έγινε ζάπλουτη από αυτή της την δημιουργία, αλλά κάθε φορά που η πίτσα φτάνει σπίτι σου στη θέση της, ξέρεις ποια πρέπει να ευχαριστείς.