ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS

Πώς θα κρατήσεις το ψωμί φρέσκο για μέρες

Ψωμάκι μαλακό κι αφράτο: Μπορείς να του αντισταθείς; Ξέρω τι σκέφτεσαι και θα σε προλάβω ευθύς αμέσως, πριν το πεις. Το ψωμί δεν παχαίνει όταν το τρως με μέτρο. Μία φέτα με το κυρίως γεύμα σου δεν επιβαρύνει τη σιλουέτα σου. Ειδικά το ψωμί ολικής αλέσεως σε χορταίνει και σε τροφοδοτεί με όλες τις απαραίτητες φυτικές ίνες, κρατώντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σταθερά. Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Το ψωμί πώς το κρατάς φρέσκο;

Ειδικά αν μένεις μόνη σου ή με 1-2 άτομα ακόμα, το ψωμί δεν καταναλώνεται άμεσα και συνεπώς ξεραίνεται. Και αλήθεια, πόσο μπαγιάτικο ψωμάκι να κρατήσεις για τα μπιφτέκια σου; Τι να το κάνεις; Να το βάλεις σε σακουλάκι και να κατέβεις Πλατεία Συντάγματος να ταΐζεις τα περιστέρια σαν τη Βίρνα τη Δράκου; Μπα.

Υπάρχει κι άλλη λύση: Να το διατηρήσεις φρέσκο για περισσότερες μέρες, ακόμα κι αν το έχεις κόψει φέτες. Βασικά κόβεις όλο το καρβέλι φέτες, τις απλώνεις σ’ ένα ταψί και το αφήνεις στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Το βγάζεις, συσκευάζεις την κάθε φέτα σ’ ένα σακουλάκι και κάθε φορά που λαχταράς ψωμί ξεπαγώνεις όσο σακουλάκια τραβάει η όρεξή σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρείς το ψωμί σου μαλακό για όσες μέρες θες!