ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Το συστατικό που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ σε μακαρονάδα

Η λίστα με τις σάλτσες που μπορεί να συνοδεύσουν τις μακαρονάδες είναι ατέλειωτη και τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμέτρητα. Υπάρχουν και εκείνα ωστόσο που καλό είναι να μην τα βάλουμε ποτέ στο ίδιο πιάτο με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά.

Σύμφωνα με τον Ιταλό chef, Lorenzo Boni αυτό που καλό είναι να αποφεύγεις είναι το βραστό ή μαγειρεμένο στον ατμό κοτόπουλο. Θα έλεγε κανείς ότι έχει κάθε λόγο να το λέει, καθώς έχει μεγαλώσει στην Μπολόνια και έχει μαγειρέψει αμέτρητες φορές μακαρονάδες.

Ο Lorenzo είναι γνωστός για τους διάφορους ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους μαγειρεύει τα ζυμαρικά ωστόσο αποφεύγει το συνδυασμό κοτόπουλο- μακαρόνια. ”Πολλοί Αμερικάνοι προσθέτουν βραστό κοτόπουλο στις μακαρονάδες για να έχουν πρωτεΐνη στο πιάτο ωστόσο το κρέας δεν συνεισφέρει καθόλου γευστικά στο αποτέλεσμα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός θεωρείται φαγητό νοσοκομείου στην Ιταλία” είπε χαρακτηριστικά.

Αν λοιπόν δεν θέλεις να καταλήξεις με μια βαρετή και άνοστη μακαρονάδα μην προσθέσεις βραστό κοτόπουλο, αλλά μαγείρεψέ το κανονικά με μπαχάρια και τυριά, όπως σε αυτή τη συνταγή.