ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για cheesecake με μπισκότα κακάο και πραλίνα φουντουκιού, από το Cap Cap

Cheesecake. Μπισκότα κακάο. Πραλίνα φουντουκιού. Cheesecake με μπισκότα κακάο και πραλίνα φουντουκιού. Όπως και να στο γράψουμε το ίδιο κάνει. Η απόλαυση δε θέλει πολλά λόγια. Αν είσαι λάτρης του cheesecake και της σοκολάτας μην αργείς. Μπες στην κουζίνα και λάβε δράση. Η συνταγή του Cap Cap είναι Κ-Ο-Λ-Α-Σ-Η!

Για 8 με 10 μερίδες

Υλικά για τη βάση:

2 πακέτα μπισκότα κακάο τύπου Oreo

500 γρ. βούτυρο αλατισμένο

Υλικά για την κρέμα:

500 γρ. τυρί κρέμα

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 γρ. αλάτι

Υλικά για το γλάσο:

80 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. κρέμα γάλακτος

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος

50 γρ. πραλίνα φουντουκιού

 

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi ή στο χέρι και, αφού λιώσουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε καλά με τα τρίμματα και απλώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 15 εκ. Με τον πάτο ενός ποτηριού στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί ζεσταίνουμε τη σοκολάτα με την άχνη.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφού αφαιρέσουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ανακατεύοντας με το τυρί.

Απλώνουμε τη γέμιση αυτή πάνω στη βάση και αφήνουμε για 6 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί.

Για το γλάσο, λιώνουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπαιν μαρί, με προσοχή να μην αυξήσουμε πολύ τη θερμοκρασία και πικρίσει το μείγμα.

Περιχύνουμε το ταψί, αφού αφήσουμε τη θερμοκρασία του γλάσου να πέσει αρκετά, ώστε να είναι παχύρευστη.

Παγώνουμε για μια ώρα ακόμα και σερβίρουμε με λίγη επιπλέον πραλίνα φουντουκιού.

Καλή απόλαυση!

Ευχαριστούμε το Cap Cap:

Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 210 59 04 116, Λεωφ. Ιασωνίδου 10, Ελληνικό, τηλ: 210 96 45 008

www.capcap.gr

Facebook: https://www.facebook.com/capcapgr/

Instagram: https://www.instagram.com/capcapgr

 

*Φωτογραφίες: Cap cap