ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για light πίτσα. Ναι, γίνεται

Shutterstock

Η διατροφολόγος-βιολόγος Ειρήνη Πασχαλέρη (Bsc, Msc) στο βιβλίο της «Οι Συνταγές που Άλλαξα» κάνει την πράξη την καλή και μας προτείνει συνταγή για light πίτσα. Δε θα σκέφτεσαι την κάθε μπουκιά αφού κάθε κομμάτι έχει περίπου 100 θερμίδες. Καλή όρεξη.

Υλικά (για 8 άτομα)

280 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα

8 φέτες βραστή γαλοπούλα

225 γρ. τυρί cottage

80 γρ. κίτρινο τυρί light

1 φλ. χυμό ντομάτας

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 φλ. μανιτάρια

4 κουταλιές ελαιόλαδο

φρέσκος βασιλικός

ρίγανη

Εκτέλεση

Απλώνεις τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.

Στη βάση ρίχνεις το χυμό της ντομάτας με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από τη ρίγανη και τον βασιλικό τα οποία προσθέτεις 5 λεπτά πριν την βγάλεις από το φούρνο.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

 

Το βιβλίο Οι Συνταγές που Άλλαξα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φερενίκη.