ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για παραδοσιακή ντοματόπιτα που γίνεται σε 30 λεπτά

Οι πίτες ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο μας γιαγιαδίστικο φαγητό, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επισκέψεις μας στο πατρικό τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συνταγή συνήθως είναι μυστική, αλλά εδώ που τα λέμε και να την ήξερες, ίσως να μην ήθελες να τη χρησιμοποιήσεις γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι ΠΟΛΥ δύσκολη.

Αν όμως σου αρέσουν πολύ οι πίτες και σε έχει πιάσει μια επιθυμία να φας μια σήμερα, συνέχισε το διάβασμα γιατί σου βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή για παραδοσιακή ντοματόπιτα, που μπορείς να την ετοιμάσεις σε 30, άντε το πολύ 40 λεπτά!

Υλικά

Έτοιμη ζύμη τάρτας

1.200 ζουμερές ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες

αλάτι, πιπέρι

1 φλ. πολέντα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

125 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

4 κ.σ ελαιόλαδο

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στο πάνω- κάτω.

2. Άπλωσε τις φέτες ντομάτας σε ένα ταψί με χαρτί και αλάτισέ τες και από τις δύο μεριές, ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Άφησέ τες έτσι το λιγότερο για 15 λεπτά.

3. Ανακάτεψε την πολέντα, το αλάτι, το πιπέρι και πέρνα από εκεί τις ντομάτες παράλληλα άπλωσε την έτοιμη ζύμη στο ταψί και τρύπησέ την ελαφρά με το πιρούνι σε διάφορα σημεία.

4. Ξεκίνα να γεμίζεις τη ζύμη με τις ντομάτες και στο ενδιαμέσο ρίχνε τα τυριά. Στο τέλος πρόσθεσε το λάδι και λίγη ακόμα πολέντα.

5. Ψήσε την πίτα για 25-40 λεπτά ή μέχρι να δεις τα τυριά να λιώνουν και τις ντομάτες να βγάζουν φουσκάλες, περίμενε 10 λεπτά να κρυώσει και σέρβιρε με φύλλα βασιλικού.