LIFE

7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Black Friday

 Όλοι μιλάνε για το Black Friday 2017 στην Ελλάδα και όλοι το περιμένουν. Μερικοί - με ενθουσιασμό και μερικοί με φόβο.  Εδώ θα βρεις μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις πριν πας σε οποιοδήποτε κατάστημα φέτος.

1 Το Black Friday ξεκίνησε στις ΗΠΑ, και μέσα σε μερικά χρόνια έφτασε σε όλο το κόσμο. Χάρη στο διαδίκτυο και την ταχεία ανάπτυξη των online τάσεων όλο και περισσότερα καταστήματα το έχουν υιοθετήσει και επέτρεψαν στους ανθρώπους στις περιοχές τους να ψωνίσουν ότι θέλουνε. Το Black Friday βοηθάει την τοπική οικονομία να αναπτυχθεί.

2. Το Black Friday και η επόμενες 3μέρες εκπτώσεων είναι αρκετά παλιό. Υπάρχουνε μερικές θεωρίες για το πως ξεκίνησε αυτή η ημέρα.

Μία από αυτές είναι ότι στη δεκαετία του ’60 στις ΗΠΑ τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν γραμμένα με μόνο δύο χρώματα. Μαύρο και κόκκινο. Το κόκκινο σήμαινε αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων. Το μαύρο σήμαινε το αντίθετο, θετικούς απολογισμούς. Μια τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ήταν ειδικά πετυχημένη και για αυτό ονομάστηκε «Μαύρη Παρασκευή». Υπάρχουν και κάποιες αρνητικές συνέπειες για τον όρο, αλλά οι πωλητές αποφάσισαν να τις αγνοήσουν και να ακολουθήσουν τη θετική σημείωση.

3. Το Black Friday δεν είναι μόνο μία ημέρα. Κρατάει όλο το Σαββατοκύριακο μέχρι τη Δευτέρα, η οποία λέγεται Cyber Monday. Παλιά η Παρασκευή ήτανε αφιερωμένη στους ανθρώπους που επισκέπτονταν τα καταστήματα προσωπικά και η Δευτέρα σε αγορές online. Ευτυχώς όλα έχουνε αλλάξει και τώρα δεν χρειάζεται να βγαίνεις απ’ το σπίτι. Ωστόσο, εάν δεν είσαι διατεθειμένος να σταθείς στην ουρά και να συνωστίζεσαι, μπορείς να καθίσεις άνετα στην καρέκλα σου και να κάνεις τα καλύτερα ψώνια της χρονιάς μέσω Internet.

4. Το όνομα σου φαίνεται γνωστό; Το έχεις ακούσει πριν ; Μερικά από τα μαγαζιά στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούν το όνομα «White Friday» (Άσπρη Παρασκευή) αντί για ‘’Black Friday” λόγο θρησκείας και κουλτούρας. Βασικά είναι το ίδιο πράγμα.

5.  Μαύρη (Black) ή Άσπρη (White) Παρασκευή είναι αληθινή. Όλες οι ιστορίες σχετικά με τις τρελές πωλήσεις, κέρδη των μαγαζιών, εκπτώσεις και καυγάδες στα μαγαζιά είναι αληθινές.   Για αυτό τα ηλεκτρονικά καταστήματα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε οι αγορές μέσω Διαδικτύου  να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευχάριστη εμπειρία. Όλο και πιο πολλά Ελληνικά και διεθνείς μαγαζιά συμμετέχουν στο Black Friday. Κάθε χρόνο βλέπουμε αύξηση του ενδιαφέροντος  για τις αγορές online, ειδικά στη διάρκεια του Black Friday στην Ελλάδα. Ο κόσμος κατάλαβε ότι οι online αγορές συμφέρουνε, ειδικά όταν ξέρεις από πριν τι και που θες να αγοράσεις.

6.  Οι ημέρες των προσφορών ποτέ δεν πέφτουνε την ίδια μέρα. Πάντα είναι την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Την ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving). Φέτος αρχίζει στις 24 Νοεμβρίου και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου ενόψει των Χριστουγέννων. Αυτές τις μέρες τα καταστήματα σε όλο το κόσμο δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να αγοράσουνε διάφορά προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Πολύς κόσμος δηλώνει ότι αγοράζει προϊόντα και δώρα για το μέλλον (γάμους, Πάσχα, διάφορα γενέθλια, γιορτές κτλ.)

7. Επειδή τα μαγαζιά ήδη έχουν πολύ μεγάλες προσφορές, μερικές εταιρίες έχουν δικούς τους τρόπους να αποκτήσουνε καλύτερες εκπτώσεις στα ίδια μαγαζιά και προϊόντα. Μια από αυτές περιλαμβάνει την περιήγηση στη μεγαλύτερη ιστοσελίδα με εκπτωτικά κουπόνια και κωδικούς, το Picodi το οποίο προσφέρει τα πιο πολλά κουπόνια, εκπτωτικούς κωδικούς και άλλες προσφορές του Black Friday στην Ελλάδα (όλα τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα όπως το H&M, Spartoo, Praktiker, Public, Notos και πολλά και άλλα διεθνές καταστήματα).

Με προσεκτικό σχεδιασμό και έξυπνη στρατηγική μπορείς να εξοικονομήσεις πάρα πολλά χρήματα αγοράζοντας από ρούχα, ηλεκτρονικά (μήπως ένα καινούριο iPhone; ) είδη σπιτιού, κήπου, παιχνίδια έως και προϊόντα για τα κατοικίδια σου. Θα κάνεις οικονομία που ούτε καν πίστευες ότι είναι πιθανό. Με τη δυνατότητα που σου δίνει το Διαδίκτυο, με όλο και περισσότερα online καταστήματα μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο που θα χάλαγες στα μαγαζιά και να τον αφιερώσεις κάνοντας αυτό που αγαπάς με αυτούς που αγαπάς