ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Γέμισε το σπίτι με γλαστράκια για καλοκαίρι 365 ημέρες το χρόνο

Μη σε πτοεί που έξω βρέχει-σταματάει-βρέχει-σταματάει και που ο Ιούνιος είναι κάπως αναποφάσιστος. Εσύ με τη διακόσμηση θα φέρεις το καλοκαίρι και θα κάνεις το χώρο σου πιο φωτεινό και πιο ζωντανό. Καιρός  να τοποθετήσεις μικρά (ντελικάτα) γλαστράκια παντού και να δώσεις έναν πιο μποέμ χαρακτήρα στο σπίτι σου. Τα πολλά γλαστράκια πάνε ασορτί και με τα πολλά καδράκια αν θέλεις να κάνεις μία μεγαλύτερη αλλαγή. Επίλεξε φυτά που δε θέλουν συνεχώς πότισμα και φροντίδα ώστε και να ξεχαστείς μία ημέρα να μην υπάρξει πρόβλημα. Τα φυτά μέσα στο σπίτι (μικρά ή μεγάλα) βοηθούν την κίνηση του τσι και επομένως την καλή ενέργεια να διαχυθεί στο χώρο.

#1

 

Μη σκεφτείς πως όλες οι γλάστρες πρέπει να είναι ασορτί. Παίξε με τα χρώματα εντός και εκτός ανάλογα με το ύφος της διακόσμησής σου.

#2

 

Οι κάκτοι χρειάζονται πλήρη έκθεση στον ήλιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι κάκτοι χρειάζονται πότισμα οπωσδήποτε 2 φορές τη βδομάδα τους θερινούς μήνες, ενώ το χειμώνα καλό θα ήταν να μην βρέχονται και να μην ποτίζονται.

#3

 

Μία ξύλινη κατασκευή στο σαλόνι μπορεί επιτέλους να βρει το λόγο ύπαρξής της. Στα επάνω σκαλοπάτια μπορείς να βάλεις βιβλία και περιοδικά και στα κάτω τις μικρές γλάστρες σου.

#4

 

Μία έξυπνη ιδέα ανανέωσης του γραφείου σου. Εκεί ανάμεσα στα ράφια με τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς πρόσθεσε και 2-3 γλαστρούλες.

#5

 

Ράφια στον τοίχο για τα μπιμπελό αλλά και τα μίνι γλαστράκια σου. Όταν ανθίσουν θα δώσουν χρώμα στο δωμάτιό σου.

#6

 

Γιατί όχι στο μπάνιο; Φυσικά και μπορείς να τοποθετήσεις φυτά στο μπάνιο σου αρκεί να επιλέξεις στα σωστά. Μερικά από τα πιο κατάλληλα και ανθεκτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα μπαμπού, η αλόη, ο πόθος, η φτέρη

#7

 

Η σκάλα που οδηγεί στους επάνω ορόφους απέκτησε ένα παραπάνω ενδιαφέρον. Γλαστράκια στην εξοχή που όσο αναπτύσσονται θα δημιουργούν ένα ωραίο διακοσμητικό σκηνικό.