ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Όταν το κίτρινο μπαίνει στη διακόσμηση

Λένε κάποιοι κακοήθεις πως το κίτρινο είναι το χρώμα του μίσους. Στερεότυπα που μας έχουν κάνει να αποκλείσουμε το κίτρινο από τη διακόσμηση του σπιτιού και να κάνουμε λάθος μεγάλο. Έχω χρώμα που φωτίζει και δίνει στο χώρο βάθος. Άσε που χαρίζει στιλ και είναι η πινελιά που θα κάνει τη διαφορά.

Να εξηγούμαστε για να να μην παρεξηγούμαστε. Το κίτρινο δεν είναι ένα χρώμα πρωταγωνιστής. Είναι σαν τους δεύτερους ρόλους που βγάζουν γέλιο σε συνδυασμό με το πρώτο όνομα. Δεν μπορείς να βάψεις και τους τέσσερις τοίχους του σαλονιού κίτρινους αλλά με ευκολία μπορείς να κάνεις μία κίτρινη γραμμή κατά μήκος τους.

Μικρές προσθήκες θα αλλάξουν τη σύνθεση του χώρου και θα σε ανανεώσουν χωρίς να βαρύνουν την ατμόσφαιρα. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα χαρούμενο και αισιόδοξο. Στην Κίνα θεωρείται το χρώμα της σοφίας.

Πολυθρόνες

Αν η διακόσμηση του σαλονιού κινείται σε ψυχρούς τόνους με το γκρι να παίζει κυρίαρχο ρόλο τότε μία κίτρινη πολυθρόνα μπορεί να δώσει ζεστασιά. Μαζί με λίγο γαλάζιο θα κάνει φοβερό συνδυασμό. Δεν είναι πολυθρόνα; Μπορεί να είναι καρέκλα ή ακόμα και καναπές.

 

Μαξιλάρια

Αν πάλι δεν είσαι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές μπορείς πολύ απλά να προσθέσεις κίτρινα μαξιλάρια ή κίτρινα ριχτάρια. Καφέ-μπεζ-κίτρινο, ένας από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς των ανθρώπων της μόδας και της διακόσμησης.

 

Ντουλάπια κουζίνας

Ρετρό διακόσμηση; Φτιάχνεις καινούριο σπίτι ή αποφάσισες μία εκ βάθρων ανακαίνιση. Μήπως η κουζίνα να είναι το πιο funky σημείο του σπιτιού; Ντουλάπια σε έντονο κίτρινο χρώμα και η υπόλοιπη σε σκούρο γκρι και silver. Not bad. Ταιριάζει και το σκούρο μπεζ πάντως αν το γκρι δεν είναι και από τα αγαπημένα σου.

 

Ταπετσαρία

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί να βάψεις τοίχους μπορείς να κάνεις μία δοκιμή με ταπετσαρία. Μας αρέσει πολύ το floral σε συνδυασμό με το κίτρινο. Πιο industrial λεπτομέρειες, όπως ένα φωτιστικό, θα εξισορροπήσουν τη χρωματική πολυπλοκότητα.

 

Λεπτομέρειες

Μικρά στοιχεία που θα δώσουν το κάτι χωρίς να ”μπουκώσουν” το χώρο. Κάνε δοκιμές τέτοιου τύπου με οποιοδήποτε χρώμα νιώθεις πως σε εκφράζει.