ΔΙΑΙΤΑ

Τι χρώμα πρέπει να βάψεις την κουζίνα για να χάσεις κιλά

Η μία δίαιτα μετά την άλλη και η απόσταση που διατηρείς από πάσης φύσης γλυκά αγγίζει τα 4,5 μέτρα. Κάνεις και γυμναστικούλα; Βρώμη για πρωινό; Και η ζυγαριά κολλημένη στα ίδια; Αναρωτιέσαι τι έχει πάει λάθος ενώ προσέχεις. Δέσποινα εδώ, χάρηκα για τη γνωριμία μας. Η μάχη με τα κιλά είναι σκληρή και θα κινηθούμε έξυπνα ώστε να περιορίσουμε τυχόν διαρροές. Και η διακόσμηση μέσα γιατί το υποσυνείδητο παίζει ύπουλα παιχνίδια.

Έβαψες την κουζίνα λευκή για να είναι φωτεινή και πρόσθεσες πινελιές γκρι για να μη φαίνεται η βρωμιά και είσαι με το ξεσκονόπανο στο χέρι. Σωστή η σκέψη και ο συνδυασμός εξαιρετικός. Έλα όμως που το χρώμα που κυριαρχεί στην κουζίνα έχει σημασία μέγιστη.

Σύμφωνα με έρευνες το μπλε χρώμα θεωρείται ανασταλτικό της όρεξης. Ωπ. Εδώ είμαστε. Να ρυθμιστεί το χρώμα άμεσα να δούμε τα αποτελέσματα.

Η εξήγηση: Ο άνθρωπος αναζητούσε τροφή στη φύση και έμαθε να αποφεύγει τροφές με μπλε, μαύρο ή μωβ χρώμα, τα οποία συχνά ήταν τοξικά ή χαλασμένα.

Κόπηκε η όρεξη μαχαίρι.

Οι ερευνητές καταλήγουν ότι τα πιο ζεστά χρώματα διεγείρουν την όρεξη. Αν προσανατολιζόσουν σε κόκκινο ή κίτρινο μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Όχι, για ‘σένα, για τη σιλουέτα σου.

Επιλογή #1

Μπορείς να βάλεις μπλε λεπτομέρειες. Το πιο σημαντικό; Το ψυγείο βέβαια.

 

Επιλογή #2

Τα ντουλάπια κάτω από τον νεροχύτη είναι επίσης μία καλή ιδέα.

 

Επιλογή #3

Πιο δραστικά μέτρα. Βάζεις μπλε και στο χαλί.

 

Επιλογή #4

Αν μετά από αυτό έχεις λιγούρες το επόμενο βήμα είναι το total blue.