TIPS

Το κόλπο για να μαζέψεις τις τρίχες του κατοικίδιου σου από τον καναπέ σε χρόνο dt

H συγκατοίκηση με ένα κατοικίδιο μπορεί να έχει τα καλά της (στιγμές χαράς, γούτσου-γούτσου, παρέα, αγάπη), έχει όμως και τις όχι και τόσο γοητευτικές πλευρές. Τρίχες, ακαταστασία, σκόνη, τρίχες, «ατυχήματα» πάνω σε χαλιά, τρίχες. Όλα αυτά σημαίνουν πολύ περισσότερο καθάρισμα. Πώς μπορείς και να μένεις μαζί με το κατοικίδιο σου και να διατηρείς την ψυχική σου ηρεμία το σπίτι καθαρό;

Σου έχουμε τα κατάλληλα tips για να κάνεις το καθημερινό καθάρισμα του σπιτιού εύκολα και γρήγορα.

1. Αντίο τρίχες

Επειδή ένα από τα βασικά «προβλήματα» είναι οι τρίχες που αφήνουν τα περισσότερα κατοικίδια, υπάρχει ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης που μπορεί να γίνει σύμμαχός σου. Φόρα ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια και πέρνα το χέρι σου πάνω από τον καναπέ, πολυθρόνες, καρέκλες, το εσωτερικό του αυτοκινήτου κ.α.. Το πλαστικό γάντι θα τις μαζέψει καλύτερα και από ηλεκτρική σκούπα.

2. Τα μωρομάντηλα θα σε σώσουν

Ήδη ξέρεις ότι δεν είναι υγιεινό να πατάς με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι αφού μεταφέρεις ο,τι έχεις πατήσει έξω. Με το σκύλο σου όμως τι γίνεται αφού επιστρέψετε από τη βόλτα; Γι’ αυτό έχεις πάντα ένα κουτί μωρομάντηλα κοντά στην είσοδο της πόρτας. Έτσι, με το που μπείτε του καθαρίζεις τα πατουσάκια με αυτά.

3. Βάλε λάδι στο μπολ της τροφής

Έχουμε ξαναπεί ότι το μπολ τροφής ενός κατοικιδίου πρέπει να πλένεται κανονικά (και όχι απλώς να ξεπλένεται με νερό) γιατί φέρει πάρα πολλά μικρόβια. Για να κάνεις πιο εύκολο το πλύσιμο, φρόντισε να το ψεκάζεις τακτικά με λίγο ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο δεν κολλάνε οι τροφές στο μπολ και είναι πλένεται πολύ πιο γρήγορα και σωστά.

4. Γρήγορο καθαριστικό

Σε ένα μπουκάλι-σπρέι βάλε ένα μέρος νερό, ένα μέρος λευκό ξύδι και 2-3 σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Με αυτό το σχεδόν οικολογικό καθαριστικό μπορείς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις κάθε περιοχή (από τοίχους μέχρι πατώματα ή έπιπλα) από την οποία το κατοικίδιο σου μπορεί να περάσει και να αφήσει πίσω του συντρίμμια και να κάνει ζημιά.