TIPS

Ο πιο απλός τρόπος να ξανακάνεις τις πετσέτες σου λευκές κι αφράτες

Shutterstock

Μετά από μια κουραστική ημέρα είτε με δουλειά, είτε με δραστηριότητες, η «αγκαλιά» μιας πετσέτας μετά το μπάνιο μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καταπραϋντικά και χαλαρωτικά. Τι μπορείς να κάνεις αν οι πετσέτες παλιώνουν και χάνουν τόσο το χρώμα τους, όσο και την αίσθηση απαλότητας;

Σίγουρα όχι να βιαστείς να τις πετάξεις και να τις αντικαταστήσεις με καινούριες.

Όπως είναι φυσικό με τις συνεχείς πλύσεις, οι πετσέτες ξεθωριάζουν και σκληραίνουν. Ακόμα όμως κι αν έχουν πάψει από καιρό να θυμίζουν την αρχική τους εκδοχή, υπάρχει επιστροφή. Σου έχουμε δύο «σπιτικές» και (σχεδόν) φυσικές συνταγές για να δώσεις δεύτερη ζωή στις πετσέτες σου.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε 1/4 φλ. από το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς για το πλυντήριό σου και  1/2 φλ. ξίδι. Αυτή είναι η ποσότητα καθαριστικού που αντιστοιχεί σε μια πετσέτα. Αυτό το μείγμα θα το ρίξεις κανονικά στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου και θα προσθέσεις ανάλογη ποσότητα με αυτή των πετσετών που έχεις ρίξει στον κάδο του πλυντηρίου (καλό είναι σε αυτή την πλύση να βάλεις μόνο πετσέτες και μάλιστα λευκές).

Ρύθμισε το πλυντήριο για πλύση με κρύο νερό και μόλις ολοκληρωθεί βγάλε τις πετσέτες και άπλωσέ τις να στεγνώσουν φυσικά. Καλό είναι να τις μαζέψεις με το που στεγνώσουν.

Καλό είναι μάλιστα, να ακολουθείς αυτή την τακτική μία φορά το μήνα καθώς το ξίδι είναι ένα υλικό που βοηθά τις πετσέτες να επανέλθουν.